Alle kinderen in beweging!

Bewegen is gezond, dus men kan het maar beter op jonge leeftijd aanleren als een goede gewoonte. Binnen het beleidsplan besteden we veel aandacht aan preventieve gezondheidszorg. We promoten sport en beweging, zowel bij kinderen als ouderen. Naast een uitgebreid aanbod van sportmogelijkheden, zetten we vanaf dit jaar extra in op naschools sporten.

Regulier aanbod

Voor kinderen is er een uitgebreid sportaanbod. Doorheen het schooljaar genieten kinderen tussen 3 en 8 jaar van Multimove. Hierbij ligt de nadruk op de algemene ontwikkeling van de bewegingsvaardigheden. De sporttak is hierbij niet onmiddellijk herkenbaar. Leerlingen uit de lagere school leven zich dan weer uit tijdens de sportlessen Snacks (Sportief Naschoolse Actieve Kids). Wil je een overzicht van het volledige sportaanbod? Surf naar www.riemst.be/nl/leven/sport.

Sport in de kinderopvang

Sporten wordt ook in de kinderopvang gestimuleerd. Zo wordt de sporthal in Herderen ter beschikking gesteld om tijdens de kinderopvang aan sport te doen. Er worden tevens bewegingskoffers ter beschikking gesteld en de begeleiders van de kinderopvang krijgen een gespecialiseerde opleiding.

Fitheidstesten in de scholen

Daarnaast staan er heel wat nieuwe sportieve activiteiten op het programma, georganiseerd in samenwerking met de scholen. Een van deze nieuwtjes: fitheidstesten. Om kinderen én ouders bewust te maken van hun gezondheid en fitheid wordt er voor elk kind een individuele bewegingsevolutie uitgewerkt doorheen hun schoolloopbaan. Dit door alle kinderen van het 2de, 4de en 6de leerjaar de komende zes jaar te testen op vijf motorische basiscomponenten (kracht, uithouding, snelheid, lenigheid en coördinatie). De testen worden afgenomen in maart-april, in sporthal Op ’t Reeck en werden ontwikkeld in samenwerking met stichting Medico Monde en Universiteit Antwerpen.

Vrijwilligers gezocht!

Wil jij als vrijwilliger helpen bij het afnemen van deze fitheidstesten en ben je in de week van 25 maart t.e.m. 1 april één of meerdere dagen beschikbaar tussen 9.00 u. – 12.00 u. en/of tussen 13.00 u. en 14.30 u.? Geef een seintje aan de dienst Sport!

Aanwerving sportmonitors

Tijdens de paas- en zomervakanties kunnen alle kinderen van 4 tot 12 jaar deelnemen aan de sportkampen, telkens vier dagen op rij. Onder begeleiding van professionele monitoren maken ze op een plezante manier kennis met verschillende sporten. Ben jij zelf een tweedejaarsstudent L.O. en bovendien actief, creatief en gemotiveerd? Misschien is een leuke bijverdienste als sportmonitor dan wel iets voor jou! Ben je beschikbaar tijdens de paassportkampen (8/04 t.e.m. 18/04) en/of de zomersportkampen (2/07 t.e.m. 8/08)? Meld je dan vóór 31 januari aan bij de dienst Sport via sport@riemst.be of tel. 012 44 03 48.