Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Carnavalesk Riemst annuleert alle carnavalsactiviteiten voor het seizoen 2020-2021

 In onderling overleg met het gemeentebestuur van Riemst besliste Carnavalesk Riemst om dit carnavalsseizoen geen stoeten of carnavalsactiviteiten te organiseren. De ontwikkeling van de COVID-19 pandemie laat het niet toe om op een veilige manier carnaval te vieren.

Op 11 november wordt traditioneel het carnavalsseizoen op gang getrapt. Dit jaar kan er, omwille van COVID-19, uiteraard geen feestelijk startschot gegeven worden in zaal ’t Paenhuys. In onderling overleg met het gemeentebestuur van Riemst besliste Carnavalesk Riemst om dit carnavalsseizoen geen stoeten of carnavalsactiviteiten te organiseren. De ontwikkeling van de COVID-19 pandemie laat het niet toe om op een veilige manier carnaval te vieren.

Marina Pauly, schepen van cultuur: “Riemst kent een erg bruisend carnavalsleven: stoeten, carnavalsbals, prinsen- en prinsessenverkiezingen, machtsoverdrachten … Met pijn in het hart moeten we dit jaar, in nauw overleg met de vrijwilligers van de verschillende carnavalsverenigingen, de beslissing nemen om deze prachtige traditie niet te laten doorgaan. Carnaval vieren maakt deel uit van de identiteit van onze gemeente. We willen deze waardevolle traditie niet verloren laten gaan.”

Mark Vos, burgemeester: “Carnaval vieren betekent samenkomen met veel mensen om te dansen en plezier te maken. Gelet op de huidige verspreiding van het virus is het onmogelijk om zo’n activiteiten veilig te organiseren. De volksgezondheid is uiteraard onze hoogste prioriteit. De carnavalsverenigingen nemen geen risico’s en dat is een beslissing die ik ten volle ondersteun. Wanneer we de veiligheid van onze burgers niet kunnen garanderen, kunnen we helaas geen carnaval vieren.”