Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Dankjewel, vrijwilliger!

100-den vrijwilligers zetten zich onbezoldigd in voor onze gemeente. Tijdens De Week van de Vrijwilliger willen we hen bedanken en hen zelf aan het woord laten.

Anna Cilissen, vrijwilliger Dorpsrestaurant: “Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Je maakt anderen gelukkig en wordt er zelf rijker van.”

Christophe Eycken, Voorzitter Jeugdraad: “Verschillende diensten ondersteunen onze werking zoals de Jeugddienst of de Technische Dienst. We worden altijd goed geholpen. Ook de diverse subsidies die de gemeente vrijmaakt zijn een grote financiële ondersteuning.”

Jean Stevens, Voorzitter muziekvereniging Val-Meer: “Vrijwilligerswerk moet vanuit de persoon zelf komen. Je vertrekt van iets waar je je goed bij voelt en zo kom je terecht in vrijwilligerswerk. Als er maar inzet en betrokkenheid is.”

Jos Janssen, Vrijwilliger Jeugdvoetbal Groot Riemst: “Riemst is een kleine gemeente, de vrijwilligers houden de gemeenschap samen. In een drukke maatschappij moet je je soms toch inzetten voor anderen en zelf ook plezier beleven.”

Maarten Beerts, groepsleiding Scouts Rumanzeis: “Het vrijwilligerswerk dat we doen, zien we niet als werk, maar eerder als een mooie combinatie tussen plicht en plezier.”

Louis Froidmont, Voorzitter muziekvereniging Millen en bestuurslid Millerse Gazet: “Vrijwilligers zorgen voor een bloei van het algemeen sociaal leven.”

Hermine Mignon, Vrijwilliger Dorpsrestaurant: “Het is fantastisch hoe onze gemeente de vrijwilligers ondersteunt. Zo mogen wij elk jaar op uitstap en krijgen we een barbecue aangeboden. Die dankbaarheid en appreciatie doet deugd.”

Stefan Goossens, Vrijwilliger BMX Vlijtingen: “Jonge mensen zien groeien, zien genieten en hen een plek geven waar ze hun eigenheid kunnen ontwikkelen en dat binnen een sport die niet voor de hand ligt. Dat is het mooiste aan mijn vrijwilligerswerk.”

Yannick Jacobs, vrijwilliger PJZB: “De gemeente zorgt voor een aantrekkelijke werkingssubsidie en een behulpzame dienstverlening zoals bij de Uitleendienst. Evenementen of activiteiten mogen we bekend maken via de gemeentelijke kanalen.”

Jeanny Peters, Vrijwilliger Dorpsrestaurant: “Mensen die zeggen dat ze blij zijn dat ze kunnen komen en dat ze het zullen missen tijdens de vakantieperiode. Daar fleur ik helemaal van op.”

Philippe De Rycke, Vrijwilliger Mindermobielencentrale: “We zijn niet alleen chauffeur, maar ook een steun voor gebruikers van de Mindermobielencentrale, door hen bijvoorbeeld wegwijs te maken in het ziekenhuis of hen te helpen bij administratieve formaliteiten.”

Gratis workshops voor verenigingen en vrijwilligers

Na het succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar twee workshops. Op woensdag 4 april leer je van 19.00 u. tot 20.00 u. meer over het statuut van de vrijwilliger. Op woensdag 9 mei vertellen we van 20.00 u. tot 22.30 u. meer over de wetgeving binnen een VZW. Beide workshops vinden plaats in het muzieklokaal van Dienstencentrum De Linde.

Op woensdag 7 maart vindt er om 20.00 u. een algemene informatieavond plaats voor alle verenigingen in Zaal ’t Paenhuys. Je krijgt er praktische info over het aanvragen van vergunningen, energiezuinige maatregelen, het verbeteren van de toegankelijkheid en de veiligheid op evenementen,….

Meer info of inschrijven? Dienst Cultuur – cultuur@riemst.be – tel. 012 44 03 73

Noteer in je agenda: het vrijwilligersfeest!

Op vrijdag 28 september organiseren we opnieuw een feest voor alle vrijwilligers. Noteer het alvast in je agenda, want het wordt opnieuw een namiddag vol plezier.