DE BIB BLIJFT HIP IN DIGITALE TIJDEN

Is de bib overbodig in deze digitale tijden? Zeker niet! Zo blijkt uit een recent Vlaams gebruikersonderzoek.

In Riemst vulden 294 inwoners de vragenlijst van dit gebruikersonderzoek in. 97% van hen vindt niet dat de bibliotheek door het internet overbodig is geworden. Meer nog, uitlenen is nog steeds populair. Mensen lenen vooral boeken (98,2%), gevolgd door cd’s (42,5%) en dvd’s (39,1%).

De mensen komen graag naar de bib omdat ze het een aangename omgeving vinden (62,9%) en omdat ze er informatie vinden over hun hobby’s en interesses (60,5%). Veel gebruikers zien daarenboven de dubbele functie van de bib: enerzijds een plaats waar men zich in stilte kan bezighouden (65,5%) en anderzijds een ontmoetingsplaats (58%). De bib wordt meer en meer een belevingscentrum.

Ook de infrastructuur en de dienstverlening scoren goed, vooral de hulpvaardigheid van het personeel wordt geapprecieerd (99%). We zijn blij met deze goede resultaten en zetten deze positieve koers graag voort! Zo werd de bibwebsite begin dit jaar opgefrist met een aantrekkelijke lay-out en gestructureerde informatie. Eind maart stapt de bib over naar een volledig nieuw softwaresysteem, een stap die alle Vlaamse bibliotheken in de komende drie jaren zullen zetten. En ook het activiteitenaanbod wordt sterk aangevuld.

Meer info? Het volledige gebruikersonderzoek ligt ter inzage in het leescafé. Bezoek zeker de nieuwe website via https://riemst.bibliotheek.be.