De Fietsbieb opent haar deuren in Riemst

De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg in samenwerking met Kringwinkel Reset, met steun van de gemeente Riemst en de Vlaamse Overheid. Een initiatief dat stilaan onze provincie aan het veroveren is. Op zaterdag 22 februari opent ze haar deuren in Riemst!

Enkele maanden geleden, tijdens de Dag van de Kringwinkel, organiseerde Fietsbieb Riemst al een inzameldag voor kinderfietsen. Dat leverde haar zo’n twintigtal fietsen op. Gedurende het najaar hebben nog heel wat mensen fietsjes binnengebracht bij de Kringwinkel.

Een concept dat werkt

Dankzij de Fietsbieb kan je een zeer herkenbare, vervelende situatie oplossen. Je hebt nog maar net een gloednieuwe fiets gekocht voor je zoon of dochter, in perfecte staat. Je kind is echter zo snel gegroeid, dat je alweer op zoek moet naar een grotere, waarschijnlijk duurdere tweewieler. Niet met de Fietsbieb! Je leent er een tweedehands kinderfiets en als de fiets te klein geworden is, ruil je hem in voor een groter model.

Het uitleensysteem verhoogt niet alleen het comfort en plezier van het fietsen, maar je bent bovendien veel veiliger in het verkeer op een fiets in de juiste maat. Ook speelt de Fietsbieb volop in op 'het nieuwe delen', staat circulaire economie voorop en spoort ze kinderen aan om meer de fiets te gebruiken als dagelijks vervoermiddel.

Fietsbieb Riemst is er klaar voor

Met ondertussen een veertigtal fietsen onder de arm, is Fietsbieb Riemst klaar voor de opening. Die zal plaatsvinden op zaterdag 22 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in het lokaal achteraan Kringwinkel Reset (Spaalderweg 7).

Toch blijven geschonken fietsen meer dan welkom! Zo kunnen we er meer kinderen plezier mee doen. Ruil je trouwens je eigen fiets in, dan is het eerste jaar lidmaatschap gratis en betaal je enkel de waarborg van twintig euro voor de ontleende fiets.

Iets voor jou?

Ben je geënthousiasmeerd door het hele Fietsbiebverhaal? Dan zoeken wij jou! De Fietsbieb draait namelijk volledig op de inzet van vrijwilligers, en zij zijn op zoek naar versterking. Onthaal, administratie en/of mechaniek, iets voor jou?

Meld je dan aan via fietsbiebriemst@gmail.com of gsm 0475 61 18 34.