Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

De muziekacademie Zichen breidt uit

De Academie Voeren-Riemst voorziet opleidingsprogramma’s voor iedereen die de kunst van muziek en toneel wil ontdekken, begrijpen, waarderen en beoefenen.

Grotere capaciteit en klimaatbewust

Muziekacademie Voeren-Riemst telt meer dan 300 leerlingen. Omwille van dit grote succes stelt de gemeente het gebouw aan de Kerkstraat 28 in Zichen ter beschikking van de Academie. Energiemaatregelen dringen zich op, waardoor de vestigingsplaats verbouwd zal worden. Door deze verbouwing kan de capaciteit van de Academie verhogen en wordt de werking geoptimaliseerd. Bovendien wordt het gebouw energiezuinig gemaakt en aangepast aan de huidige en toekomstige klimaatsnormen. Beleidsdoelstellingen op het vlak van cultuur, onderwijs en vrije tijd worden op die manier gecombineerd met die van klimaat en duurzaamheid.

Dankzij de verbouwing komen er drie extra lokalen bij op de zolderverdieping van het gebouw. Daarnaast wordt een buitentrap als nooduitgang voorzien. De verbouwingswerken zijn goed voor een investering van 220.000 euro.

Heb je zin om ook jouw muzikaal of acteertalent te ontwikkelen? Contacteer dan de Academie Voeren-Riemst via tel. 043 81 11 19 of info@academievoerenriemst.be.