Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

De Vlaamse aanpassingspremie voor 65-plussers

Wist je dat er een premie bestaat voor 65-plussers die hun woning aanpassen aan hun fysieke gesteldheid? Het plaatsen van onder meer een inloopdouche, het automatiseren van rolluiken en een garagepoort, het plaatsen van een traplift, het breder maken van de deuren,… zijn enkele werken die in aanmerking komen voor deze Vlaamse aanpassingspremie.

Wie kan de premie aanvragen?

Er gelden enkele voorwaarden om een premie te kunnen aanvragen:

  • De aanvrager of een ander gezinslid moet minstens 65 jaar oud zijn.
  • Voor aanvragen in 2018 mag het gezamenlijk belastbaar inkomen van 3 jaar geleden niet hoger zijn dan 30.640 euro. Dit maximum mag verhoogd worden met 1.600 euro per persoon ten laste.
Welke werken komen in aanmerking?

Je moet voor minstens 1.200 euro aan facturen (incl. BTW) kunnen voorleggen voor:

  • technische installaties en hulpmiddelen
  • verbouwingswerken die de woning veiliger en beter toegankelijk maken
Hoeveel bedraagt de premie?

De aanpassingspremie bedraagt 50% van de som van de goedgekeurde facturen, btw. inclusief. Het maximumpremiebedrag kan nooit hoger zijn dan 1.250 euro.

Hoe kan je de premie aanvragen?

Je kan een premie aanvragen nadat de werken uitgevoerd zijn. Dit doe je aan de hand van de nodige aanvraagformulieren. De ingediende facturen mogen op de aanvraagdatum maximaal één jaar oud zijn.

Extraatje van de gemeente Riemst: Na goedkeuring door de Vlaamse overheid krijg je van de gemeente Riemst nog 20% van de premie uitbetaald, dus maximum 250 euro.

Woonloket

Heb je nog vragen of wens je meer informatie over deze of andere renovatiepremies? Kom gerust langs tijdens het spreekuur van Stebo, iedere donderdag van 15.00 u. tot 17.00 u. in het gemeentehuis van Riemst.

Meer info? Heidi Castermans – tel. 0471 33 98 30 – heidi.castermans@stebo.be