Download je attesten vanuit je zetel

In 2018 heeft de gemeente Riemst het e-loket op haar website geïntroduceerd. Via dat loket kan je online o.a. aktes of attesten opvragen bij de dienst Bevolking. Sinds kort zijn er twee mogelijkheden aan toegevoegd, namelijk de aangifte van adreswijziging en de registratie van orgaandonatie.

Het e-loket is de gedigitaliseerde vorm van enkele van onze gemeentelijke diensten. Je kan van thuis bepaalde aktes, attesten en andere documenten aanvragen. Dat kan gaan van een huwelijksakte tot een echtscheidingsakte, van inschrijving voor sportactiviteiten tot aanvraag van evenementen.

Voordelig

Het e-loket is niet alleen 100% beveiligd en rechtsgeldig, maar ook zeer efficiënt en vlot. Zo hoef je bijvoorbeeld geen tijd te verliezen door naar het gemeentehuis te komen om iets aan te geven. Je kan het namelijk gewoon vanuit je luie zetel doen. En dat 24/7!

In ons digitaal loket bieden we ook extra informatie aan. Bijvoorbeeld: als je online een evenement wil aanvragen, dan geven wij ook al een checklist voor evenementen mee. Die extra informatie kan je helpen bij het invullen van de formulieren en geven mogelijks een antwoord op bepaalde vragen die je hebt.

Na het invullen van de online documenten worden de nodige formulieren rechtstreeks naar jou opgestuurd of krijg je via mail antwoord van een van onze werknemers. Sommige documenten heb je al in minder dan vijf minuten in je mailbox zitten!

Nieuw

De gemeente Riemst is alsmaar bezig met het uitbreiden van het elektronisch loket. Zo werd er onlangs de mogelijkheid aan toegevoegd om online aangifte te doen van je adreswijziging en om je online te registreren als orgaandonor. Als je je adres hebt gewijzigd, kan je via de online procedure aan ons doorgeven, die is opgedeeld in de gewoonlijke vier mogelijkheden: door je eID kaartlezer te gebruiken, je aan te melden via de mobiele app, je aan te melden met een beveiligingscode of via het online platform ‘itsme’.

Als je je graag wil registreren als orgaandonor, dan gelden er dezelfde vier mogelijkheden. We geven hier ook nuttige websites mee, leggen uit wat orgaandonatie precies is, bespreken de voorwaarden, de procedure en de regelgeving.

Meer info

Via www.riemst.be/e-loket kom je bij ons elektronisch loket terecht. Daarnaast staat er op de website in de rechterbovenhoek standaard de knop ‘e-loket’.

De gemeente komt naar je toe!

Ben je minder mobiel en kan je je niet verplaatsen om naar het gemeentehuis te komen, bijvoorbeeld om je nieuwe identiteitskaart aan te vragen? Dan komen wij met de nodige documenten naar jou. Geef ons een telefoontje en we maken een afspraak om alles in orde te brengen.