Een zomer vol toffe kampen!

De zomer loopt stilaan ten einde. Wat was het weer een leuke tijd! Graag blikken we even terug op de kampen die tijdens de zomermaanden juli en augustus plaatsvonden. 

501 enthousiaste Riemstenaren trokken deze zomer op kamp. De bestemmingen varieerden van het Vlaamse Oostende, Koksijde, Schoten en Zutendaal, tot het Waalse Durbuy, Chiny en Grand Trixhe en het Nederlandse Esbeek. De kampen werden georganiseerd in het kader van Riemstse jeugdverenigingen (5), muziekverenigingen (7) en een sportvereniging (Judoclub JIGO Riemst). De jeugdverenigingen die op kamp trokken waren Chiro PJZB en KLJ Zichen, Chiro Vlijtingen, KLJ Vlijtingen, KLJ Millen en KLJ Membruggen. De muziekverenigingen waren Koninklijke fanfare Sint-Cecilia Kanne, Koninklijke Parochiale Harmonie Sint-Cecilia Millen, Jeugdfanfare KF De Vrije Burgers, Jeugd KH Vreugd in Deugd Zussen, Jeugdharmonie Sint-Martinus Riemst, KH De Broederband en Rhythm & tiK. 

Terwijl die 501 verenigingenleden Riemst verlieten, trokken er bijna evenveel verenigingenleden van buitenaf naar Riemst, om hier hun kamp door te brengen. Maar liefst 475 niet-Riemstenaars genoten deze zomer van onze gemeente. Dat aantal hebben we voornamelijk te danken aan de opening van Kampplaats 't Stupke in Val-Meer (Stroekestraat 10, 3770 Riemst). De voormalige voetbalterreinen en de kantine zijn er omgevormd tot een ruim kampeerterrein met alle nodige voorzieningen. Je vindt er de ideale mix tussen back-to-basic-kamperen en hedendaags comfort. Meer info: http://www.tstupke.be/