In elke roker zit een stopper

Wil je al langer stoppen met roken, maar slaag je er niet in? Stel je het altijd maar uit en vind je nooit het geschikte moment? Misschien herval je steeds opnieuw? AZ Vesalius helpt je om te stoppen met een groepscursus ‘stoppen met roken’!

Professioneel

Professionele hulp helpt. Slechts 3 tot 5 procent van de rokers die zonder hulp stopt, houdt dat op lange termijn vol. Het volgen van een rookstopbegeleiding in groep, eventueel aangevuld met een rookstopgeneesmiddel, zal je kans om met succes te stoppen aanzienlijk verhogen. Binnenkort gaat AZ Vesalius weer van start met een nieuwe reeks van het rookstopprogramma in groep.

Praktisch

De reeks bestaat uit acht sessies, gespreid over vier maanden. Er wordt ingezet op de drie onderdelen van de verslaving: de fysieke, psychologische én gewoonteverslaving. De eerste sessies zijn een uitgebreide voorbereiding op de stopdag, waarbij je motivatie om te stoppen wordt versterkt. Je wordt je bewust van de gewoonten die je doorheen de jaren als roker hebt opgebouwd en op welke manier een sigaret je een psychologische houvast geeft (bijvoorbeeld in sociaal contact of bij stress). Je zal gepast leren omgaan met ontwenningsverschijnselen, momenten van drang en risicovolle situaties. Ook het specifieke thema ‘angst voor gewichtstoename’ komt aan bod. Je krijgt praktische tips en adviezen om vol te houden.

  • Sessie 1: Maandag 16 maart
  • Sessie 2: Maandag 23 maart
  • Sessie 3: Maandag 30 maart

(De volledige ROOKSTOP wordt in deze week tussen sessie 3 en sessie 4 gepland.)

  • Sessie 4: Maandag 6 april
  • Sessie 5: Maandag 20 april
  • Sessie 6: Maandag 4 mei
  • Sessie 7: Maandag 25 mei
  • Sessie 8: Maandag 22 juni

Tijdstip: steeds van 17.00 uur - 18.30 uur
Locatie: AZ Vesalius, Hazelereik 51, 3700 Tongeren

Prijs

Professionele hulp helpt én wordt terugbetaald. De ziekteverzekering voorziet een tussenkomst voor rookstopconsultaties bij een erkend tabakoloog. Sinds 01/01/2017 is je eigen bijdrage €6/€3* per sessie in groep. Het totale inschrijvingsgeld voor de 8 sessies bedraagt dus €48/€24*.
*bij verhoogde tegemoetkoming

Prima!

Geïnteresseerd? Proficiat! Je bent op weg naar een gezonder leven!

Inschrijven kan bij Inge Goffart, erkend tabakoloog, via het e-mailadres inge.goffart@azvesalius.be of telefoonnummer 012 39 60 94.