Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

FIETSBIEB RIEMST ZAMELT KINDERFIETSEN IN

De Fietsbieb verovert Limburg, en binnenkort zal ook Riemst zijn eigen Fietsbieb hebben. Maar voordat het uitleenpunt hier effectief de deuren opent, is er nood aan voldoende kinderfietsen. Daarom organiseerde de Fietsbieb een inzameldag op zaterdag 19 oktober 2019, tijdens de Dag van de Kringwinkel. Die inzameldag leverde de Fietsbieb een twintigtal fietsen op. Nog tot het einde van het jaar kunnen fietsen binnen gebracht worden. 

Zeer herkenbaar. Je hebt nog maar net een gloednieuwe fiets gekocht voor je zoon of dochter. Deze is nog in perfecte staat, maar je kind is zo snel gegroeid dat je alweer op zoek moet naar een grotere en waarschijnlijk duurdere tweewieler. Dan is de Fietsbieb de oplossing! Je leent er een tweedehands kinderfiets en als de fiets te klein geworden is, ruil je hem in voor een groter model. Ruil je je eigen fiets in, dan is het eerste jaar lidmaatschap gratis en betaal je enkel de waarborg van twintig euro voor de ontleende fiets.

Dit uitleensysteem verhoogt niet alleen het comfort en plezier van het fietsen, maar je bent bovendien ook veel veiliger in het verkeer, op een fiets in de juiste maat. Bovendien speelt de Fietsbieb volop in op 'het nieuwe delen', staat circulaire economie voorop en spoort ze kinderen aan om meer de fiets te gebruiken als dagelijks vervoermiddel.

Jouw hulp

Geïnteresseerden die een fiets willen ontlenen, moeten nog even geduld hebben. De Fietsbieb opent begin 2020 en zal gevestigd zijn in een bijgebouw aan de achterzijde van de Kringwinkel in Riemst. Ondertussen kunnen ze wel al jouw hulp gebruiken!

Om van start te kunnen gaan, is de Fietsbieb namelijk nog op zoek naar goede tweedehands fietsjes. Wanneer je een fiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om iemand anders er plezier mee te doen.

Steun de opstart van de Fietsbieb en schenk je tweedehands kinderfiets! Breng hem voor het einde van het jaar naar de Kringwinkel in Riemst (Spaalderweg 7).

Dag van de Kringwinkel

De inzameldag op 19 oktober vond plaats tijdens de Dag van de Kringwinkel. Dat betekende dat je die dag evenzeer uitgenodigd werd door de lokale Kringwinkel om er een kijkje te nemen. Elke medewerker, elke klant en elk kringwinkelproduct heeft zijn eigen verhaal. Die verhalen kon je ontdekken tijdens de Dag van de Kringwinkel, gezellig tussen de mooiste kringwinkelspullen. Maar ook op andere dagen ben je welkom in de Kringwinkel! Ga gerust eens langs. 

De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg i.s.m. de Kringwinkel Riemst, en met steun van de gemeente Riemst en de Vlaamse Overheid.

OPROEP: Vrijwilligers gezocht!

Om van start te kunnen gaan, is de Fietsbieb ook nog op zoek naar enkele extra vrijwilligers voor administratie, promotie of herstellingen. Sleutel je graag aan fietsen? Of wil je enkele uren per maand de Fietsbieb openhouden? Wil je liever de Fietsbieb mee promoten? Iedereen is welkom! De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers.

Iets voor jou? Meld je aan via fietsbiebriemst@gmail.com of gsm 0475 61 18 34.