Freddy Loix wordt ereburger van Riemst

Ex-rallyrijder Freddy Loix uit Millen, ook gekend als Fast Freddy, krijgt officieel de titel ‘Ereburger van Riemst’. Dat werd op de gemeenteraad van 13 november beslist. Omwille van zijn uitzonderlijke sportcarrière, waarmee hij Riemst nationaal en internationaal op de kaart zette, besliste de Beoordelingscommissie unaniem tot positief advies. Op de nieuwjaarsreceptie van 21 januari zal de nieuwe ereburger op gepaste wijze gehuldigd worden. 

Vorig jaar zette Freddy Loix een punt achter zijn 27-jarige carrière als rallyrijder. Tijdens zijn actieve loopbaan plaatste hij de Belgische rallysport op de wereldkaart. Zo reed hij maar liefst 93 WK-rally’s waarbij hij 4 podiumplaatsen behaalde. Hij won 4 keer het Belgische Kampioenschap en elf keer de prestigieuze Rally van Ieper, een absoluut record. Zelfs na zijn carrière bleef hij zijn ervaringen doorgeven aan jongeren.

Marina Pauly, schepen van Communicatie: “Op initiatief van gemeenteraadslid Mieke Loyens werd een aanvraag tot ereburgerschap voor Freddy Loix ingediend. Daarop kwam de Beoordelingscommissie Ereburgerschap samen. Als blijk van waardering voor zijn uitzonderlijke prestaties, bracht de Beoordelingscommissie unaniem een positieve stem uit.

De gemeenteraad volgde dit advies.

Mark Vos, burgemeester: “We zijn van mening dat de sportprestaties van Freddy Loix uitzonderlijk zijn en een nationale en internationale uitstraling hebben. Door zijn kennis over te dragen op onze jeugd is hij een sportief voorbeeld voor velen en een uithangbord voor onze gemeente.

Freddy Loix reageert aangenaam verrast op de toekenning van de titel.

Freddy Loix, ereburger Riemst: “Ik was aangenaam verrast en aangedaan dat ik in aanmerking kwam voor het ereburgerschap. Het toont aan dat de mensen in Riemst mij ook de laatste jaren nog gevolgd hebben en daar ben ik zeer blij mee.