Fruit in elke Riemstse school

Via het project ‘Oog voor Lekkers’, de opvolger van ‘Tutti Frutti’, kregen de kinderen in alle Riemstse scholen de afgelopen jaren gedurende 30 weken een stuk fruit aangeboden op school. Het initiatief kadert in het belang van gezondsheidseducatie, waarbij kinderen opgevoed worden tot gezonde volwassenen.

Het project werd deels gesubsidieerd door de overheid en deels door de gemeente. Sinds 1 september 2017 is er een wijziging in de subsidieregeling. Hierdoor dreigen sommige scholen uit de boot te vallen voor het verkrijgen van een subsidie. Het gemeentebestuur wil ervoor zorgen dat het project ‘Oog voor Lekkers’, ongeacht de subsidie, toch verder gezet wordt in alle scholen, ongeacht het onderwijsnet. Daarom voorzien ze een financiële tussenkomst en dat is uniek in Vlaanderen.

Als plattelandsgemeente willen we garant staan voor het uitbouwen van een gezondheidsbeleid binnen de scholen in onze gemeente. Daarom vinden we het belangrijk dat kinderen ook volgend schooljaar 30 weken lang kunnen genieten van vers fruit, dat wordt aangeboden i.s.m. een lokale fruitboer.

Onlangs werd nog een workshop ‘gezond samenspel’ georganiseerd i.s.m. met verschillende partners. Hier leerden de kinderen aan de hand van spelletjes bij over gezonde voeding en beweging. Ook in de kinderopvang komen er extra bewegingsuren bij. Op die manier willen we kinderen wijzen op het belang van gezondheid, beweging en gezonde voeding.