Gemeentelijke infrastructuurtoelage voor 't Vogelnestje in Heukelom

Vrije kleuterschool ’t Vogelnestje in Heukelom zit volledig in het nieuw, dankzij een gemeentelijke infrastructuurtoelage.

Bert Cilissen, schepen van Onderwijs: “Sinds 2015 kan elke basisschool in Riemst een toelage aanvragen voor verbeteringswerken aan de schoolinfrastructuur. Dat de gemeente ook andere onderwijsnetten ondersteunt, is uniek in Vlaanderen. Maar voor het gemeentebestuur is elk kind gelijk, ongeacht het onderwijsnet.”

Concreet voorziet de gemeente Riemst extra middelen bovenop de gekende subsidies van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kortweg AGIOn.

Mark Vos, burgemeester: “Die toelage kadert binnen de doelstelling om in elke dorpskern een schoolinfrastructuur te voorzien. Een school is immers ook een ontmoetingsplaats en draagt zo bij aan de leefbaarheid in de dorpen, een prioriteit voor het gemeentebestuur.”

In Heukelom werd het dak vernieuwd en kwam er een nieuw plafond. Daarnaast werd ook het sanitair en de centrale verwarming vernieuwd.Er kwamen nieuwe vloeren, branddeuren en alles werd mooi geschilderd.

De renovatiewerken zijn goed voor een investering van 57.700 euro, waarvan Agion 40.390 subsidieert en de gemeente Riemst via de infrastructuurtoelage 14.425 euro betaalt.