Gezond terug naar school en de kinderopvang!

2 september, een spannende dag voor heel wat kinderen én hun ouders. Ook op school blijft een gezonde geest in een gezond lichaam belangrijk. En daar willen we jullie in ondersteunen met enkele handige tips!

Verplaats je actief van en naar school

Naar school fietsen of wandelen is de ideale ontspanning. Is het de eerste keer dat je de weg naar school aflegt? Oefen dan al een keertje in de vakantie.

Zorg voor gezonde tussendoortjes

Via ‘Oog voor Lekkers’ krijgen onze kinderen gedurende 30 weken lekker vers fruit aangeboden op school, in samenwerking met een lokale fruitboer. Maar ook jij als ouder kan gezonde tussendoortjes voorzien. Wat denk je van gedroogde vruchten zoals pruimen, abrikozen of rozijnen? Ook rauwe groenten kunnen dienen als perfect tussendoortje, denk aan snoeptomaatjes, wortels of komkommers.

Met een gezonde brooddoos komen ze moeiteloos de dag door. Maar hoe zorg je daarvoor? Naast een gezonde, lekkere inhoud denk je best ook aan een mooie verpakking zoals een kleurrijke brooddoos of broodzakjes met figuurtjes op. Ook de boterhammen zelf kan je in verschillende vormen en figuren snijden.

Water is de beste keuze

Gebruik een herbruikbare drinkbus en vul deze met kraantjeswater. Dat is milieubewust én gezond.

Bewegen!

Naarmate kinderen ouder worden, neemt hun zitgedrag én schermtijd toe. In beweging blijven is de boodschap. Wij zetten actief in op minstens één uur naschools sporten voor alle kinderen via allerlei sportieve initiatieven. Zo zijn er in de kinderopvang bewegingskoffers beschikbaar die ingezet worden door de medewerkers. Zo blijven de kinderen ook daar actief!

Bron: Logo Limburg