Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Help de afvalophaler en bied je afval correct aan!

Het correct aanbieden van je afval vergemakkelijkt het werk van de afvalophaler en is cruciaal voor het recyclageproces. In samenwerking met Limburg.net geven we enkele tips.

  • Zorg dat je afval tijdig klaarstaat. De ophaalrondes starten om 6.00 u., maar de ophaaluren kunnen variëren. Zet je afval daarom altijd de avond voordien buiten.
  • Zorg dat je afval niet te zwaar is. In een huisvuilzak van 44 liter, mag max. 10 kg afval zitten. Voor een huisvuilzak van 22 liter is dit 5 kg. Papier en karton mogen een maximumgewicht van 15 kg hebben.
  • Bied je gft-container met gesloten deksel aan.
  • Bind papier en karton goed samen. Papier en karton mogen enkel aangeboden worden in een kartonnen doos die goed dicht is, zodat het niet kan wegwaaien.
  • Sluit je pmd-zakken deftig af. Zorg dat er geen afval kan uitvallen. Er mag bovendien geen pmd aan de zak vastgehangen worden, alles moet in de zak zitten.
  • Plak je huisvuilzak niet dicht. Zorg dat je huisvuilzakken goed afgesloten zijn, maar doe dit niet door de zakken dicht te plakken.

Quotum huisvuilzakken al afgehaald?

Haal je quotum huisvuilzakken af vóór 31 december 2017. In het gemeentehuis kan je hiervoor nog terecht tot vrijdag 22 december, 13.00 u. Bij de lokale handelaars kan je terecht tot eind december.

Heb je een rol huisvuilzakken over? Ruil ze in bij de milieudienst tegen e-portemonneepunten. Op www.e-portemonnee.be kan je een kijkje nemen hoe je deze punten kan verzilveren, bijvoorbeeld door cadeaucheques, De Lijn-rittenkaart of filmtickets.

Meer info? Dienst Milieu – milieu@riemst.be – tel. 012 44 03 40.