Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

HERDENKING ROOSBURGRAMP OP MAANDAG 10 JUNI

Op 23 december 1958 werd Zichen-Zussen-Bolder opgeschrikt door een vreselijk drama. De mergelberg Roosburg stortte in en het dorp werd overmand door paniek en verdriet. 18 mensen kwamen om, waarvan elf hun definitieve rustplaats vonden in de Roosburg.

In 2018 was het exact 60 jaar geleden dat deze ramp plaatsvond, daarom werd er een plechtig herdenkingsmoment georganiseerd in december. Naar jaarlijkse gewoonte komen we ook op Pinkstermaandag samen om de slachtoffers te herdenken. En ook die dag doen we dat met een uniek programma.

Programma

We komen op maandag 10 juni om 10.30 u. samen aan het Roosburgmonument in Zichen- Zussen-Bolder. Daar vindt een eucharistieviering plaats, onder begeleiding van de vier muziekverenigingen, de zangkoren en de leerlingen van VBS Den Dries.
Tijdens de herdenkingsplechtigheid treden de Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen, het Harmonieorkest de Volksgalm, de Koninklijke Harmonie Broederband en de Koninklijke Harmonie Vreugd in Deugd samen op als één groep. Ook Zangkoor Sint Genoveva, het Parochiaal Mannenkoor Zichen-Bolder en het Dameskoor Cantabilé zorgen voor muzikale begeleiding. De leerlingen van VBS Den Dries lezen pakkende teksten voor.

Tijdens de viering leggen we ook de bloemenkransen neer. Voor mensen die de herdenking willen bijwonen, maar moeilijk te been zijn, worden stoelen voorzien. Bij slecht weer zal de plechtigheid plaatsvinden in de kerk van Zichen.

Organisatie: gemeente Riemst i.s.m. de parochieraden en Heemkunde Sint-Servaas.
Meer info? Contacteer Dries Maziers via tel. 012 45 46 81.