Heukelom voorbereid op wateroverlast

Wie gaat wandelen of fietsen in de Holstraat in Heukelom schrikt misschien even van de grote heuvel die recent werd aangelegd. De wegophoping is de eerste grote aanpassing in Heukelom, om wateroverlast tegen te gaan. Er werd een wachtbekken aangelegd met een buffercapaciteit van 220 m³.

In de holle weg werd een plaatselijke wegophoging gemaakt met doorstroomconstructie, om het water vertraagd door te laten. Hierdoor kan het oppervlaktewater van het afstroomgebied op de Holstraat opgevangen en vertraagd afgevoerd worden richting Heukelom Dorp.

Zo krijgt Heukelom Dorp bij hevige regenval meer tijd om het oppervlaktewater te verwerken. Er kan een afstroomgebied van ca. 11 hectare groot gebufferd worden. Bij normale regenval kan het water doorstromen via een opvangrooster. Ook in de omgeving van de Kemstraat is er een wateropvangsysteem voorzien. Door deze aanpassingen is Heukelom beter voorbereid op wateroverlast.

De werken waren goed voor een investering van 38.856 euro, waarvan 23.097 euro gesubsidieerd door de provincie.

Ook in andere dorpen werden reeds maatregelen genomen tegen wateroverlast, volg alles op via www.riemst.be/nl/wonen/openbare-werken.