Hou het proper : geen poep op de stoep

Honden zijn geweldige dieren: trouwe viervoeters, ware vrienden. Ze bieden gezelligheid, bescherming en ontzettend veel wandelplezier. Toch moeten onze vrienden de nodige discipline kennen. Zo niet, kunnen ze wel eens overlast veroorzaken. Niets is zo vervelend als ’s morgens je voordeur uitgaan met pas opgeblonken schoeisel en dan hét herkenbare, glijdende geluid horen alsof je in de modder trapt. Maar nee, modder is het niet. Er ligt poep op de stoep!

Ruim het op

Hondenpoep is niet alleen vervelend en vies, het kan ook een gezondheidsrisico inhouden. Het verspreidt namelijk wormen die infecties kunnen veroorzaken. Er is een eenvoudige oplossing: neem steeds een zakje mee tijdens de wandeling en ruim hondenpoep onmiddellijk op. Je kan dit zakje weggooien in de straatafvalbakken. Kies bij voorkeur milieubewust en ga voor 100% biologisch afbreekbare zakjes.

Politiehulp

Wist je dat het opruimen van hondenpoep zelfs verplicht is volgens artikel 42 van de politieverordening? Louter het niet bij hebben van een zakje, wordt als een inbreuk beschouwd. Spot je iemand die hondenpoep gewoon op de stoep laat liggen, kan je dit dus melden bij de politie.

Gemeentebordjes

De gemeente zorgt voor genoeg gelegenheid om hondenpoepzakjes keurig op te ruimen, door vuilnisbakjes te plaatsen in elke deelgemeente voorzien van een sticker ‘hondenpoep in de bak’. Deze worden op regelmatige basis leeggemaakt door de Technische dienst. Op de plekken waar er veel last is van de problematiek, worden bordjes geplaatst met de tekst ‘hier geen hondenpoep’.