Infoavond: Je kind heeft faalangst. Wat nu?

Psycholoog Robbin Willems legt ons graag uit hoe we als volwassenen kinderen en jongeren kunnen ondersteunen om hen terug te laten groeien en weer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

Zegt je kind meermaals “Ik kan dat niet!”? Klaagt je kind vaak over buikpijn, als er een toets ingepland staat? Geeft je kind aan geen zin te hebben in de voetbalwedstrijd, terwijl voetballen wel zijn hobby is?

Er wordt vandaag veel gevraagd van kinderen, zowel thuis, op school, als bij het sporten, hobby’s, ... In hun poging om te voldoen aan alle verwachtingen, kunnen sommige kinderen overspoeld worden door de angst om fouten te maken. Als dit een patroon wordt, voelen ze zich niet goed in hun vel, zijn ze gespannen en bang. Zowel zijzelf als hun omgeving zit dan vaak met het gevoel dat ze méér kunnen dan dat ze laten zien.

Wat is faalangst en hoe herken je het? Wat gebeurt er in het hoofd en in het lijf van iemand met faalangst? Wat kan je als ouder, begeleider of leerkracht doen om hier op een helpende manier mee om te gaan? In deze vorming legt psycholoog Robbin Willems ons graag uit hoe we als volwassenen
kinderen en jongeren kunnen ondersteunen om hen zo terug te laten groeien en weer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

Infoavond

Wie: Robbin Willems (Psycholoog Perspectief Hasselt)
Datum: 28/11/2019
Uren: van 19u00 tot 21u00
Plaats: Bibliotheek De Boekerij, Paenhuisstraat 13, Riemst
Organisatie: Opvoedingswinkel Zuid-Limburg
Inschrijving: welzijn@riemst.be of 012 44 03 70