Jeugdboekenmaand in De Boekerij

Vrienden voor altijd!

Tijdens de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart vieren we de vriendschap in De Boekerij. Hiep hiep voor Suske & Wiske, Jip & Janneke, Harry, Ron & Hermelien, Rosie & Moussa en Vos & Haas. Hoera voor de goede vrienden, de beste vrienden, de penvrienden en de boekenvrienden! Maar ook de verborgen, vergeten of onzichtbare vrienden krijgen een plekje in onze bib.

Voorlezen tijdens de Jeugdboekenmaand.

Vind jij het ook zo leuk om te luisteren naar een mooi verhaal? Dan zit je juist in De Boekerij. In maart geven we het startschot voor ons maandelijks voorleeshalfuurtje. Tijdens de jeugdboekenmaand trakteren we zelfs op een speciaal extraatje na het voorlezen. Op 6 maart, om 15.00 u. is er een fijne activiteit voor de kleinsten (2 tot 5 jaar): een vertel- én spelmoment rond vriendjes en vriendinnetjes. Op 13 maart, om 14.00 u. genieten de grotere kinderen (6 tot 10 jaar) van een vriendenverhaal en knopen ze zelf vriendschapsbandjes om uit te delen.

Speurtocht in De Boekerij

Ben je tussen 8 en 12 jaar? Heb je zin in een speurtocht? Kom dan tussen 1 en 31 maart, tijdens de openingsuren van de bib langs om Bibster te spelen! Met een tablet of smartphone ga je op zoek naar codes in de bib. Ontdek ware vriendschap tussen de boeken, strips en dvd’s. Misschien win jij wel een prijs…

Meer info: riemst.bibliotheek.be.