Jeugdraad Riemst zamelt 1000 euro in voor Hidde

Op 31 maart organiseerden de Jeugdraad Riemst i.s.m. de Riemstse jeugdverenigingen en de gemeente Riemst voor de eerste maal een Paaseierenraap op het speelplein in Herderen. Een schot in de roos: meer dan 100 kinderen leefden zich uit tijdens de raap en maakten kennis met de paashaas. De opbrengst werd geschonken aan Hidde, een goedlachse jongen uit Riemst die lijdt aan aan de zeldzame spierziekte MDC1A. Dankzij een doorbraak in spierstamceltherapie is er reële hoop dat Hidde in de toekomst terug kan wandelen. 

Bert Cilissen, schepen van Jeugd: “Het was een geslaagd evenement dankzij de vlotte samenwerking tussen de gemeente, de Jeugdraad en de Riemstse jeugdverenigingen die elk hun steentje hebben bijgedragen. Daarnaast mocht de Jeugdraad rekenen op heel wat sponsors, waaronder de sporthal in Herderen. Wij willen iedereen dan ook bedanken voor hun inzet.”

De opbrengst van de Paaseierenraap wordt geschonken aan een goed doel.

Christophe Eycken, Voorzitter Jeugdraad Riemst: “We zamelen elk jaar geld in voor het goede doel. Liefst steunen we initiatieven uit de buurt en dit steeds met het oog op jeugd. Dit jaar viel ons oog op de actie ‘Hoop voor Hidde’. Hidde Bos is een goedlachse, elfjarige jongen uit Riemst die lijdt aan de zeldzame spierziekte MDC1A. Dankzij een doorbraak in spierstamceltherapie is er reële hoop dat Hidde in de toekomst terug kan wandelen. Alleen hangt hier een prijskaartje van 500.000 euro aan vast. Wij zijn dan ook blij dat wij een bijdrage kunnen leveren.”

Op woensdag 16 mei overhandigde de Jeugdraad i.s.m. de gemeente Riemst een cheque van 1000 euro aan Hidde.