Jongeren uit Riemst en Oekraïne ontmoeten elkaar

In 2019 trekken de Riemstse jongeren naar Oekraïne met het project Haspenvoud International. Donderdag 2 augustus vond alvast een uitwisselingsmoment plaats met jongeren uit Oekraïne. Ze leerden elkaar kennen en wisselden ervaringen uit met een lekker frietje erbij. 

Van 1 tot 14 augustus komen er jongeren vanuit Oekraïne naar Nederland en België. Zij zullen onder andere (gedeeltelijk) deelnemen aan het jaarlijkse JNM zomerkamp op de Sint Pietersberg in Kanne (Riemst). De jongeren zijn uitgenodigd om een programma te volgen dat gericht is op culturele uitwisseling, kennis over natuur(behoud) en educatie. Door middel van een grensoverschrijdende Europese samenwerking wil de organisatie een programma aanbieden dat gericht is op ontmoeting, uitwisseling en sociale ontwikkeling. Het uitgangspunt is dat we als ‘wereldburgers’ van elkaar kunnen en mogen leren.

Omdat de Riemstse jongeren in 2019 naar Oekraïne trekken met het Haspenvoud International programma, leek het ons de uitgelezen kans om alvast enkele ervaringen uit te wisselen. Daarom organiseerden we een gezellige uitwisseling tussen de jongeren, waar ze elkaar konden leren kennen.