Kindvriendelijk Riemst viert 1 jaar Riki

Op 17 juni 2018 behaalde Riemst het label voor kind- en jeugdvriendelijke gemeente. Om dat label naar buiten te dragen, werd er een mascotte gecreëerd: Riki. Na heel wat plezier en veel avonturen viert Riki al zijn eerste verjaardag!

Ontstaan Riki

Nadat de jeugdmascotte was ontworpen, moest hij nog een naam krijgen die op zijn lijf geschreven was. Zoals het hoort in een kind- en jeugdvriendelijke gemeente, gingen we samen met onze kinderen en jongeren op zoek naar een passende naam. Na een oproep ontving de dienst Jeugd maar liefst 90 inzendingen. Uiteindelijk koos de onafhankelijke jury voor de naam ‘Riki’, wat niet alleen vlot en leuk klinkt, maar tegelijkertijd ook een samenstelling is van ‘Riemstse kinderen’.

Meerwaarde

Riki werd al snel erg bekend in onze gemeente. Hij ging op heel wat activiteiten langs en hij pronkte zelfs op zijn eigen fanspullen, waaronder totebags en pennenzakken. Daarnaast werden er heel wat nieuwe evenementen gewijd aan Riki. De dienst Sport organiseerde bijvoorbeeld ‘de Riki fitheidstesten’ en de Culturodroom for kids heeft o.a. ‘Riki Rijmt’ op poten gezet.

Agenda 2020

2019 was een heel vruchtbaar jaar voor Riki en 2020 wordt dat evenzeer! Er staan nog heel wat nieuwe projecten op de planning, maar daarover gaan we nog niet te veel verklappen. Blijf op de hoogte van alle activiteiten via de Facebookpagina van onze dienst Jeugd. Voor vragen of informatie kan je altijd terecht bij jeugd@riemst.be.