Kraantjeswater, een luxe in huis

Op vrijdag 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik.
Drink jij wel eens kraantjeswater?
Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jouw thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen. 

Luxe in huis
Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Wij hebben meer geluk. Hier is kraantjeswater een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. En het is elke dag beschikbaar. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. 
Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger.

Wij schakelen over! En jij?
Onze gemeente kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid en ondertekende het gemeentecharter van drinKraantjeswater. Hiermee engageren wij ons als gemeente om enkel kraantjeswater te schenken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkbussen te stimuleren. En jij? Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken! Onderteken het charter op www.drinkraantjeswater.be en geniet van de voordelen! 

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be.