Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Loods uitgebrand aan de Rukkelingenweg in Millen

Omstreeks 11u is er brand ontstaan in een loods op de Rukkelingenweg bij Millen. Er stonden enkele landbouwvoertuigen in gestald, die schade opliepen. Aan de omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie in huis uit te schakelen. 

De brandweer stelde tijdens de bluswerken vast dat de dakplaten van de loods mogelijk asbest bevatten. Om dit vermoeden te controleren, heeft de gemeente Riemst op advies van de brandweer Oost-Limburg een gespecialiseerde firma aangesteld.

De asbestfirma zal deze namiddag de nodige metingen uitvoeren om te bepalen of er wel degelijk sprake is van asbest in de dakplaten. Het onderzoek moet ook uitwijzen of er asbestdeeltjes verspreid werden in de wijdere omgeving. Zodra de resultaten bekend zijn, zal de gemeente dit meedelen aan de bevolking en indien nodig, passende maatregelen treffen. 

Er vielen geen gewonden. Ondertussen is de brand onder controle, de brandweer blust na. Op dit moment is er geen zicht op de oorzaak van de brand. De Rukkelingenweg blijft voorlopig afgesloten.