Muzikaal Riemst blaast uit in Oostende

Zondag 23 september trekken de Riemstse harmonies, fanfares en drumbands samen naar Oostende om zich de longen uit het lijf te blazen. Dit voor een nieuwe editie van ‘Uitblazen in Oostende’. Op verschillende locaties in de stad voeren ze concerten op. Er nemen 8 Riemstse muziekverenigingen deel, goed voor 250 muzikanten.

Marina Pauly, schepen van Socio-Culturele Verenigingen: “In 2005 namen we al deel aan Uitblazen in Blankenberge en wegens het grote succes herhalen we dit graag in Oostende. We zijn dan ook de Muzikaalste gemeente van Vlaanderen, dat bewezen we vorig jaar nog op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Onze vijf deelnemende muziekverenigingen behaalden toen stuk voor stuk een eerste prijs of goud. Harmonieorkest De Volksgalm werd zelfs wereldkampioen.”

De optredens in Oostende bestaan zowel uit zittende als wandelconcerten. De zittende concerten starten telkens om 13.30 u. en 15.00 u. en duren elk 45 minuten. Wil je dit niet missen? Begeef je dan naar de kiosk op het Wapenplein of naar de mobiele podia op het Vissersplein of het Sint-Petrus- en Paulusplein. Je kan ook deelnemen aan één van de wandelconcerten, door met de verenigingen mee te wandelen vanuit het Kursaal richting Thermae Palace, het Zeeheldenplein of de Winkelstraat/Jachthaven. De wandelconcerten starten om 13.30 u.

Mark Vos, burgemeester: “Op het einde van de dag verzamelen de verenigingen zich op het Wapenplein, waar het hoogtepunt van de muzikale dag plaatsvindt. Dit is gepland omstreeks 16.15 u. We zijn zeer trots dat onze muziekgroepen behoren tot de wereldtop. Dat ze zich muzikaal zullen tonen in Oostende, is dan ook een niet te missen kans.”

Fans konden vooraf inschrijven om met de bus mee op pad te gaan met de verenigingen. Zo’n 170 sympathisanten schreven zich hiervoor in en een hoop anderen gaan met eigen vervoer naar de badstad. In totaal worden bijna 500 Riemstenaren in Oostende verwacht.

De deelnemende verenigingen zijn:

  • Koninklijke Harmonie Sint-Jan Herderen,
  • Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen Zichen-Bolder,
  • Koninklijke Fanfare en Drumband Sint-Cecilia Kanne,
  • Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Val-Meer,
  • Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Riemst,
  • Koninklijke Harmonie en Drumband Vreugd in Deugd Zussen,
  • Koninklijke Fanfare Alliance Kanne,
  • Koninklijke Harmonie De Kristene Gildebroeders Val-Meer