Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Nieuws over recyclageparken Limburg.net

Vanaf 14 juli kan je weer onbeperkt terecht in het recyclagepark. Tijdelijk is het in de vakantieperiode (16/6 – 12/9) ook mogelijk om er je huisvuilzakken af te leveren. Vanaf 11 augustus kan je er weer asbest kwijt. De thuisophaling van asbest start vanaf 1 september.

Nieuws over recyclageparken Limburg.net

Onbeperkte toegang tot het recyclagepark vanaf 14 juli

Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot het recyclagepark aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot het recyclagepark. 

Om de afstandsregels te kunnen respecteren blijft het aantal voertuigen dat tegelijk op het recyclagepark is toegelaten beperkt. Hierdoor ontstaan er mogelijk files aan de toegangspoort. Bezoekers die files willen vermijden kunnen terecht op www.limburg.net/recyclageparken. Daar kan je de actuele drukte en de gemiddelde drukte op het recyclagepark raadplegen.

Huisvuilzakken kunnen naar recyclagepark tussen 16 juni en 12 september 2020 

Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten, omdat je op vakantie vertrekt?  Of heb je beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben?  Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen.

Respecteer daarbij wel volgende regels :
• Je mag enkel bordeaux of grijze huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen. Dit enkel tussen 16 juni en 12 september. 
• Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil. Als je nog andere fracties bijhebt, rijd je een aparte ronde, zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden.  
Zet je je afvalzak liever gewoon buiten? Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij je langs komt.  

Asbest weer naar recyclagepark vanaf 11 augustus. Thuisophaling start op 1 september.

Doordat mondmaskers prioritair aan de zorgsector ter beschikking werden gesteld, was er tijdelijk geen asbestinzameling mogelijk. Vanaf 11 augustus kan je opnieuw kleine hoeveelheden asbestafval naar het recyclagepark brengen (tot 600 kg). Vanaf 1 september haalt Limburg.net ook weer asbest op aan huis (aanvraag mogelijk vanaf 11 augustus). In beide gevallen moet je het asbestafval zorgvuldig verpakken in speciaal, op voorhand aangekocht, verpakkingsmateriaal. Verpakkingsmateriaal aankopen is mogelijk vanaf 28 juli in het recyclagepark. 

Er zijn heel wat richtlijnen voor het veilig verwijderen van asbest. Niet alle types asbest mag je zelf verwijderen. Lees op voorhand alle informatie op www.limburg.net/asbest.

Meer info: Limburg.net - 0800 90 720 - info@limburg.net