Oktober: maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Hierdoor kunnen verwikkelingen of kan een zwaardere behandeling vermeden worden en is de kans op volledig herstel aanzienlijk groter.

Oktober is uitgeroepen tot de maand van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Maak van deze gelegenheid zeker gebruik en laat je borsten controleren. Het kan immers je leven redden!

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

Naast dat van Borstkanker, is er ook het Vlaams Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Dat geeft mannen én vrouwen van 51 tot en met 74 jaar de kans om elke twee jaar gratis een stoelgangtest te doen. Vroegtijdige opsporing van dikkedarmkanker verhoogt de kans op genezing. De behandeling is minder zwaar en je herstelt ook sneller. Op 1/01/2019 werd het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker uitgebreid met de 51- en 52-jarigen. Vanaf 1/01/2020 worden ook de 50-jarigen uitgenodigd.

Meer info: www.dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be.

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Onze geestelijke gezondheid is minstens even belangrijk als onze fysieke gezondheid. Al is dit in onze huidige maatschappij niet altijd even bespreekbaar. Daarom organiseert Logo Limburg vzw van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de geestelijke gezondheid onder het motto ‘Samen veerkrachtig’.

Meer info: www.samenveerkrachtig.be en www.fitinjehoofd.be.