Online vrijwilligersplatform komt tot leven in speeddate

Op maandag 25 februari organiseerde de gemeente Riemst een speeddate voor vrijwilligers en verenigingen. Het doel? Hen met elkaar in contact brengen en ervaringen en tips laten uitwisselen. Bovendien werd het langverwachte campagnebeeld met eigen Riemstse vrijwilligers onthuld, door een nieuw spandoek aan zaal ’t Paenhuys.

Marina Pauly, schepen voor Vrijwilligerswerking: “Het Vrijwilligersplatform www.riemstvrijwilligt.be heeft een dubbel doel: enerzijds het aanbieden van informatie en anderzijds het met elkaar in contact brengen van potentiële vrijwilligers en onze verenigingen. We werken hiervoor samen met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Om dit platform beter bekend te maken, hebben we de online versie nu ook in het echt georganiseerd, aan de hand van een gezellige speeddate.”

Dit evenement vindt niet zomaar plaats in deze tijd van het jaar, de week van 23 februari tot 3 maart staat immers volledig in het teken van de vrijwilliger.

Mark Vos, burgemeester: “Niet alleen deze week, maar het hele jaar door zetten vele vrijwilligers zich in voor anderen of binnen hun vereniging. Onze gemeente blijft hierdoor levendig en de sociale samenhang wordt gestimuleerd. Wij kunnen dat alleen maar aanmoedigen. Door onze Riemstse vrijwilligers in te schakelen als ambassadeurs willen we hen in de kijker zetten en bedanken voor hun inspanningen. We hopen dat ze even trots zijn op hun werk als wij.”

Riemst blijft vrijwilligers en verenigingen dan ook ondersteunen op verschillende manieren.

Marina Pauly: “De gekende werkings- en infrastructuurtoelages blijven bestaan en daarnaast bieden we ook dit jaar enkele vormingen op maat aan, in samenwerking met VormingPlus Limburg. Op 12 maart staat een eerste vorming over vrijwilligersvacatures schrijven gepland en later op het jaar ook nog een vorming over hoe men dient om te gaan met de papierwinkel en hoe je vrijwilliger kan worden.”

Er namen in totaal 66 personen deel aan de speeddate. Op de tafels werden inspiratievragen en thema’s aangeboden, om de gesprekken in gang te zetten en de focus op vrijwilligerswerking te bewaren.

Marina Pauly: “We hopen dat veel vrijwilligers en verenigingen gebruik zullen maken van het platform riemstvrijwilligt.be. Niet alleen om informatie op te zoeken, maar ook om vrijwilligers te vinden of zelf op zoek te gaan naar een gepaste vacature. Vrijwilligerswerk vraagt toewijding en inzet, maar je krijgt er ook veel voor terug. Denk maar aan de vele mooie vriendschappen en leuke evenementen die doorheen de jaren gegroeid zijn in onze gemeente.”