Opgelet: ook dit jaar gaan de padden op pad

Ook dit jaar vindt in de Koekoekstraat in Membruggen de paddenoverzet plaats. Na hun winterslaap, starten de padden hun trektocht richting poel of sloot om eieren te leggen. De trekperiode start na de laatste vorstdagen, wellicht dus in de eerste weken van maart.

Matig je snelheid bij valavond
Om onze padden bescherming te bieden tijdens het oversteken van de Koekoekstraat, wordt er ook dit jaar door de gemeente een deel van de Koekoekstraat afgesloten voor het verkeer, dit van 28/02 t.e.m. 31/03. In het resterende -bewoonde- deel van de straat zal er opnieuw een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden.We vragen met aandrang deze maximum snelheid te respecteren, en zelfs indien mogelijk, de Koekoekstraat te vermijden. Ook de luchtverplaatsing van snelrijdende wagens kunnen de padden kwetsen waardoor ze toch sterven. Beperk dus je snelheid!

Oproep
We willen ook de medewerking vragen van de omwonenden om de paddenpopulatie te helpen met de overtocht in en rond de Koekoekstraat. Op die manier kunnen we de weinige amfibieën redden die nog voorkomen in Riemst en Membruggen. Zo dragen we ook ons steentje bij tot het behoud van de biodiversiteit in onze gemeente. Meer weten? Dienst Milieu - tel. 012 44 03 40 - milieu@riemst.be