Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

#OpJeGezondheid

Tijdens de maand februari zet de gemeente Riemst extra in op gezondheid. Gezonder leven betekent een hogere kwaliteit van leven!
Samen bouwen we aan goede gewoontes. Elke week starten we met een nieuwe challenge. We dagen je uit een maand lang hier op te letten.
Ga jij de uitdaging aan? Op deze pagina vind je alle challenges.

Challenge 1: een maand lang geen alcohol

In het kader van Tournée Minérale dagen we je uit een maand lang geen alcohol🍺🚫 te nuttigen. Kan jij dit?
Ga de uitdaging aan en nomineer iemand anders. Kijk of jullie het allebei volhouden!
Handige tips vind je op: https://www.tourneeminerale.be

Challenge 2: elke stap telt!

Vorige week startten we met de eerst challenge. Samen zijn we een maand lang extra bezig met onze gezondheid. Daagden we je toen uit om een maand lang niet te drinken. Dan komt er nu iets heel gezonds bij.
Zorg dat je elke dag genoeg beweegt. Zo blijft je conditie op peil. Wist je ook dat stappen ervoor zorgt dat je hersenen gezond blijven? Door elke dag voldoende te bewegen, heb je veel minder kans op een beroerte.
Bekijk alle stappenroutes in Riemst:
https://bit.ly/stappen-riemst
 

Challenge 3: de voedingsdriehoek

De afgelopen 2 weken daagden we je al uit te werken aan je gezondheid. Je probeert een maand lang geen alcohol te drinken en dagelijks je stappen te behalen, maar hoe zit het eigenlijk met je voeding? Een gezond voedingspatroon en de juiste verhoudingen zijn erg belangrijk.

Lees hier alles over de voedingsdriehoek: https://www.gezondleven.be/themas/voeding/voedingsdriehoek

Onze Riemstse ondernemers leveren overigens heel gezonde streekproducten die je perfect kunt verwerken in een heerlijke maaltijd:
https://www.riemst.be/nl/toerisme/proef-riemst/streekproducten

Challenge 4: maak het uit; stop met roken!

Hopelijk zijn niet al je inspanningen van de afgelopen weken in rook op gegaan. We werkten al aan ons alcoholgebruik, zijn meer gaan bewegen en zijn op onze voeding gaan letten. Maar wees eens eerlijk, rook jij?

Hoog tijd om daar mee te stoppen!

Als je niet rookt, loop je niet alleen veel minder kans op vervelende ziektes, maar je huid gaat ook nog eens stralen 🌟 , wonden genezen beter en medicijnen doen beter hun werk! Misschien is het rookstopprogramma van AZ Vesalius iets voor jou...