Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Opnames derde Nachtwachtfilm in mergelgroeven van Kanne

De mergelgroeven vormen het unieke decor voor een onderdeel van de derde film van de populaire Ketnet-reeks ‘Nachtwacht’. 

Opnames derde Nachtwachtfilm ‘De Dag van de Bloedmaan’ in mergelgroeven van Kanne

Riemst, beter bekend als ‘het mergelland van Vlaanderen’, beschikt over een kilometerslang ondergronds gangenstelsel. Deze gangen zijn dezer dagen niet enkel de thuishaven van de grotchampignontelers en de vleermuizen. In de paasvakantie strijkt er een filmcrew van Studio 100 neer in groeve Avergat te Kanne. De mergelgroeven vormen het unieke decor voor een onderdeel van de derde film van de populaire Ketnet-reeks ‘Nachtwacht’. Naast de welbekende Vlad, Keelin en Wilko spelen ook Nora Gharib (als Rhea) en Guga Baùl (als Bardal) een gastrol.

Mark Vos, burgemeester: “Studio 100 neemt tijdens de paasvakantie hun derde Nachtwachtfilm op in Kanne. Uiteraard zijn wij als gemeente Riemst vereerd om de filmcrew te mogen ontvangen in één van onze bekendste Riemstse toeristische troeven. Op deze manier kunnen we immers de vele jonge Nachtwachtfans laten meegenieten van onze prachtige mergelgroeven. Zo leert een nieuw publiek dit unieke stukje erfgoed kennen. Een kans dus voor de toeristische uitstraling en de naambekendheid van onze mergelgroeven.”

De film 'De Dag van de Bloedmaan' zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021.