Riemst Gaat Klassiek: 25 maart

Zin om muzikaal toptalent uit onze gemeente aan het werk te zien? Dat kan op zaterdag 25 maart in de Sint-Genovevakerk van Zussen.

Riemst gaat nogmaals de klassieke toer op. Om dit te realiseren werkt de gemeente samen met muziekfestival Arte Amanti. Jong talent op een lokaal podium, daar staat organisator Arte Amanti voor bekend.

Het concert in Zussen combineert een optreden van twee internationale toppers met een voorprogramma door uitzonderlijk talent van eigen bodem. Het talent dat een podium krijgt is Akari Bastiaens uit Vroenhoven. Als ‘Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’ zijn we als gemeente  uiteraard trots op ons muzikaal talent. De gevestigde waarden die aansluitend in Zussen te bewonderen zijn, zijn de Duitse violist Tobias Feldmann en de Russische pianist Boris Kusnezow.

Tickets + praktisch

Tickets kosten 15 euro en online te koop via www.riem.st/gaatklassiek. Lukt het je niet om online tickets te kopen? Spring dan binnen in Villa Neven en meld je bij de balie.

Praktisch

  • Zaterdag 25 maart om 20.00 u.
  • Deuren openen om 19.30 u.
  • In de Sint-Genovevakerk van Zussen

Jong Talent: Akari Bastiaens

De Riemstse pianiste heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat podiumervaring. De jury van ‘Steinway Piano Competition Belgium’ beschreef haar als een witte raaf na haar optreden tijdens de finale in de Bozar in Brussel. Ondertussen is Akari nog verschillende malen op nationaal en internationaal niveau in de prijzen gevallen. Naast haar wekelijkse lessen aan het Junior Conservatorium Maastricht volgt ze ook lessen bij Davidsbundler Academy in Den Haag.

Tobias Feldmann & Boris Kusnezow

De gevestigde waarden die aansluitend in Zussen te bewonderen zijn, zijn de Duitse violist Tobias Feldmann en de Russische pianist Boris Kusnezow. Feldmann won onder meer een prijs op de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd  in 2015 en wordt geprezen om zijn meeslepende lyriek en virtuoze energie. Kusnezow, geboren in Moskou, speelt wereldwijd pianoconcerten en krijgt overal lovende kritieken. Al 4 jaar lang delen Feldmann en Kusnezow geregeld het podium.