Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Samen tuinieren: iets voor jou?

In het voorjaar van 2018 zal de Welzijnscampus aan de Eyckendaelsite aangevuld worden met een samentuin. De ecologische samentuin zal bestaan uit tien tuintjes van ± 60 m2 en één gemeenschappelijke tuin voor de voedselbank. Het project is een initiatief van het Sociaal Huis Riemst i.s.m. de gemeente Riemst, Limburg.net en Velt. Heb jij groene vingers of gewoon veel zin om te leren tuinieren? Kom dan zeker naar onze infoavond op dinsdag 17 oktober!

Welzijnscampus

De samentuin Warmoes komt op het perceel tussen de gemeentelijke basisschool ‘De Klinker’ en het Woonzorgcentrum ‘Eyckendael’ in Riemst. Zo maakt het deel uit van de Welzijnscampus, een levendige ontmoetingsplek voor jong en oud dankzij de combinatie van zorgverlening, dienstenaanbod, wonen, werken en ontspannen. Het Dienstencentrum, Sociaal Huis, de Bibliotheek, het dorpsrestaurant en tal van andere voorzieningen liggen immers op wandelafstand!

Groene vingers?

Tuinieren is hip: je kweekt je eigen gezonde groentjes, je beweegt en beleeft plezier. Samen tuinieren is nog leuker! Je leert van mekaar, helpt elkaar en kan gezellig samen zijn. De samentuin is dan ook een plek om te ontspannen, te wandelen, stil te zijn, te leren, te observeren en te tuinieren op maat en naar eigen kunnen. Ervaring in tuinieren is geen must, we organiseren een hele cursusreeks voor alle samentuiniers. Zo zal je de nodige inzichten en trucs leren om ecologisch te tuinieren.

Mis onze infodag niet!

Op dinsdag 17 oktober organiseren we een infoavond over dit project, om 19.00 u. in Dienstencentrum De Linde, Paenhuisstraat 11, Riemst. Wat mag je van deze infoavond verwachten?

De unieke kans om kennis te maken met elkaar!
Je krijgt een stand van zaken over het project: wanneer kan je beginnen te tuinieren?
Praktische informatie over de kostprijs, de cursus, afspraken,…
Bij interesse kan je je meteen inschrijven!

Iedereen is welkom: ervaren tuinier of niet, goed te been of niet, jong of oud,… Hopelijk zien we je daar!

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kan je terecht bij het Sociaal Huis Riemst via tel. 012 45 41 72.