Samen voor een Veerkrachtig Limburg tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we echter een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ zetten wij van 1 tot 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema.

Kleine en grote uitdagingen, simpele en zware beslissingen, gemakkelijke en moeilijke keuzes … iedereen krijgt er mee te maken. Maar wat voor de ene simpel of gemakkelijk is, is voor de andere zwaar en moeilijk. Hoe je omgaat met dit alles, hangt af van je veerkracht. Meer veerkracht helpt je om minder snel de moed te laten zakken en door te zetten.

En goed nieuws, je kan je veerkracht trainen! Want je veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door je vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En die kan je oefenen! Zo kan je leren hoe je met een negatieve gebeurtenis toch positief kan omgaan of hoe je je goed gevoel kan beschermen.

Hoe? Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaan we samen voor een veerkrachtig Limburg! Van 1 tot 10 oktober maken we geestelijke gezondheid meer bespreekbaar, bundelen we onze krachten en delen we tips en oefeningen om je veerkracht te versterken.

Wil je nu al aan de slag? Geef je veerkracht dan een boost met de oefeningen op fitinjehoofd.be.