Solidariteit voor het Gezin zoekt vrijwilligers in de zorg!

Solidariteit voor het Gezin is op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de zorg. 'Vrijwilligers zijn mensen met een gouden hart en we hebben ze broodnodig', stelt Elke Kuppens, coördinator vrijwilligerswerk bij Solidariteit voor het Gezin. Daarom lanceert Solidariteit voor het Gezin een promocampagne onder de naam ''t Zit in onze genen! Bij jou ook? Word vrijwilliger!'.

't Zit in onze genen! Bij jou ook? Word vrijwilliger!

'Het wordt steeds moeilijker om mensen te vinden die samen met ons de zorg voor anderen op zich willen nemen. Daarom lanceren we de promocampagne ''t Zit in onze genen! Bij jou ook? Word vrijwilliger!', aldus Elke Kuppens. 'Al onze vrijwilligers hebben 1 ding gemeen: het zorg-DNA. Zorgen voor een ander zit hen in de genen. Om te kunnen voldoen aan de grote zorgnood, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven.', vertelt ze. 

De campagne wordt georganiseerd in samenwerking met Zorgende Handen.

Wat kan je doen?

Vrijwilligerswerk in de thuiszorg omvat verschillende zaken:

- De helden van de dag: zij gaan de strijd aan tegen de vereenzaming
- De helden van de nacht: zij houden 's nachts een oogje in het zeil

Appreciatie

Solidariteit voor het Gezin en Zorgende Handen zijn heel dankbaar voor het werk dat de vrijwilligers dagdagelijks verrichten. Ze vinden het welbevinden van hun vrijwilligers dan ook super belangrijk. Vormingen, bijeenkomsten, uitstappen en ondersteuning door een coördinator zijn maar enkele voorbeelden van hoe ze hun waardering willen tonen.

Zit het ook in uw genen?

Kriebelt het ook bij u om vrijwilliger te worden? Of kan je zelf wat extra hulp gebruiken?

Neem dan zeker contact op met:

Elke Kuppens
Coördinator vrijwilligerswerk
011 29 10 44
elke.kuppens@svhg.be