Theater op school: een succes in Riemst

Het startschot van een reeks schoolvoorstellingen voor de leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs in Riemst is gegeven. Met succes! Uniek dit jaar? De voorstellingen vinden niet plaats op een centrale locatie, maar in de scholen zelf.

Bert Cilissen, schepen van Onderwijs: "Dit jaar hebben we gekozen om naar de scholen in de dorpen Riemst, Herderen en Vlijtingen te gaan. Het unieke van dit concept is dat de voorstellingen in de school zelf opgevoerd worden. De grote verhuis van de kinderen naar een centrale locatie is dan niet nodig. De school wordt omgetoverd tot een theater, wat de beleving nog unieker maakt.”

Maar liefst 606 kleuters genieten de komende weken van de voorstelling ‘BOE-K’, een theaterstuk voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar, gebracht door Theater Tomaat. Kaat kan de slaap niet vatten, omdat ze haar lievelingsboek niet kan vinden. Wanneer ze toch al met één oog in slaapt valt, komt ze allerlei grappige figuurtjes tegen: een popster, een kok, een tovenaar en een kunstenares. Zal Kaat haar lievelingsboek terugvinden?

De volgende voorstellingen vinden plaats op maandag 12 maart in GBS De Tol in Herderen (Sint-Jansstraat 8) en op maandag 19 maart in VBS Vlijtingen (Kloosterstraat 18). Er zijn telkens drie voorstellingen van 40 minuten. De eerste opvoering start om 9.30 u., de tweede om 10.30 u. en de derde om 13.30 u. 

Ook de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar kunnen genieten van een toneelvoorstelling. Theater Zuidervis brengt het stuk ‘Wriemel’, op dinsdag 8 en woensdag 9 mei. Voor het derde tot en met het zesde leerjaar voert Theater Zuidervis het theaterstuk ‘Een ster’ op. Deze voorstellingen vinden plaats op dinsdag 5 juni en donderdag 7 juni.