Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

In het kader van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid wil de intergemeentelijke preventiewerking extra aandacht schenken aan de geestelijke gezondheid van de inwoners van Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren en Voeren. In oktober zijn er daarom een aantal acties gepland.

Hartritme

Op dinsdag 4 oktober van 19.30 tot 20.30 uur is er een infosessie rond het afstemmen van je hartritme op de andere ritmen van je lichaam zoals bijvoorbeeld je ademhaling. De infosessie is geschikt voor alle leeftijden. Kom luisteren en oefenen in deze workshop rond hartcoherentie in ‘t Paenhuys, Paenhuisstraat 11 in Riemst.

Geluk zit in een klein driehoekje

Werken aan ons geluk doen we op woensdag 5 oktober de workshop ‘Geluk zit in een klein driehoekje’. De workshop start om 14.00 uur en duurt de hele namiddag. Wie wil is om 12.00 uur al welkom voor een broodjeslunch. Ben je tussen de 16 en de 30 jaar en wil je graag meer info over de bouwblokken van je geluk? Kom dan naar ’T Fabriek in Hoeselt, Europalaan 4.  Een fantastische locatie voor jongeren om elkaar te ontmoeten.

De kracht van ouder worden

Donderdag 6 oktober willen we graag de 55-plussers  aanspreken met als thema: ‘de kracht van ouder worden’. Tijdens deze interactieve lezing (van 19.00 tot 21.00 uur) worden we bewust gemaakt van wie we zijn en wat we willen zijn in deze leeftijdsfase. De levensveranderingen heb je niet onder controle. Hoe je ermee kan omgaan wel. Je gaat naar huis met praktische tips waarmee je thuis verder aan de slag kan. Je bent welkom in het cafetaria van LDC De Wijzer, Eikenlaan 24 in Bilzen.

De 4 grote gevoelens

Kinderen van het 2e tot het 6e leerjaar kunnen op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een workshop volgen rond ‘De 4 grote gevoelens’. In Voeren (Hoeneveldje 1) leren de kinderen dankzij creatieve opdrachten hoe ze de grote gevoelens (boos, bang, blij en bedroefd) kunnen herkennen en gepast kunnen uiten.

Inschrijven?

Alle activiteiten en workshops zijn gratis, maar we vragen wel om in te schrijven. Dit kan enkel telefonisch.

Hartritme                                                            012 44 09 17
Geluk zit in een klein driehoekje                        089 30 92 00
De kracht van ouder worden                              089 39 96 20
De 4 grote gevoelens                                         04 381 99 40