Totaalrenovatie sporthal Herderen

In het kader van het energiezorgplan krijgt de sporthal van Herderen een totaalrenovatie. Ingrijpende verbouwingen gaan de sporthal grondig moderniseren.

Totaalrenovatie sporthal Herderen

De staalconstructie en de sportvloer blijven bestaan, maar de buitenmuren en het dak zullen volledig vernieuwd en beter geïsoleerd worden. De bestaande kleedkamers en het cafetaria worden gerenoveerd en aan het cafetaria komt ook een vernieuwd terras. Aan de zuidzijde komt een nieuwbouw met technische ruimte, kleedkamers, douches en opslag.

Energiezuinige sporthal

Ook de elektriciteit, verlichting (milieuvriendelijke LED-lampen), beveiliging, sanitair en HVAC worden vernieuwd. De bestaande warmtepomp blijft behouden. Op de volledige zuidzijde van het dak komen zonnepanelen, deze worden tevens gebruikt om de nabijgelegen gemeentelijke gebouwen; de school en de kinderopvang van elektriciteit te voorzien. De raming voor de totaalrenovatie bedraagt ongeveer 1,9 miljoen euro.

Indoor padel

Bijkomend op de totaalrenovatie wordt ook bekeken om twee indoor padelterreinen onder te brengen in de sporthal. Deze komen in een gesloten hal die aansluit op de sporthal. Daardoor zal er geen geluidshinder naar buiten toe zijn. De totaalkost voor de realisatie van twee padelterreinen is ongeveer 670.000 euro.