Triene Cloesjeplein Heukelom ingehuldigd

Het plein voor vrije basisschool ’t Vogelnestje in Heukelom krijgt officieel de naam ‘Triene Cloesjeplein’. Het plein werd vandaag, in aanwezigheid van de kleuters van de school en de inwoners van Heukelom, officieel ingehuldigd.

Het plein voor vrije basisschool ‘t Vogelnestje in Heukelom werd recent heringericht in het kader van het pleinenplan van de gemeente Riemst. De school werd zo uitgerust met een modern pleintje en bijhorende groenvoorzieningen. Omdat het plein nog geen naam had, werd er door het gemeentebestuur een naamwedstrijd georganiseerd. Uit alle inzendingen werd uiteindelijk de naam ‘Triene Cloesjeplein’ gekozen, ingezonden door Paula Machiels uit Heukelom. De naam verwijst naar Catharina Tasset van Heukelom. Zij schonk destijds haar woning per testament aan de parochie, waar vanaf mei 1937 de bewaarschool werd ingericht. Een verwijzing naar haar was volgens de jury een passende naam voor het plein, gelegen aan de school.

Bovendien bleek uit een onderzoek van televisiezender Canvas in acht grote Vlaamse steden dat van alle straten die de naam van een persoon kregen, er 85% naar een man werden genoemd, en 15% naar een vrouw. Met het Triene Cloesjeplein leveren wij alvast een bijdrage om dit vrouwelijk percentage omhoog te krijgen.