Vaccinatiebus is klaar voor vervoer van en naar vaccinatiecentrum

Bilzen, Hoeselt en Riemst zetten alles op alles om het vaccinatiepercentage in hun regio zo hoog mogelijk te krijgen. Met het mobiliteitsbudget dat vanuit Vlaanderen voorzien wordt, 102.000 euro, organiseren de gemeentebesturen tal van extra manieren om hun inwoners vlot in het vaccinatiecentrum te krijgen. 

Bilzen, Hoeselt en Riemst zetten alles op alles om het vaccinatiepercentage in hun regio zo hoog mogelijk te krijgen. Met het mobiliteitsbudget dat vanuit Vlaanderen voorzien wordt, 102.000 euro, organiseren de gemeentebesturen tal van extra manieren om hun inwoners vlot in het vaccinatiecentrum te krijgen. Er wordt een vaccinatiebus ingericht, alsook rijden de Minder Mobielen Centrales voor de meest kwetsbaren. Je laten vaccineren, moet immers zo gemakkelijk mogelijk zijn. 

Vaccinatiebus

Vanuit de Riemster dorpen wordt er vanaf deze week op 3 dagen per week een gratis bus ingelegd naar het vaccinatiecentrum in Bilzen. Zo hopen we aanvullend te werken op het bestaande openbaar en privaat vervoeraanbod.

  • Lijn 1 vertrekt op dinsdag vanuit Kanne en rijdt doorlopend langs Vroenhoven, Lafelt en Vlijtingen door Kleine- en Grote-Spouwen en Martenslinde naar Bilzen-centrum en het vaccinatiecentrum.
  • Lijn 2 rijdt op woensdag vanuit Elst, naar Millen, Genoelselderen, Membruggen en Herderen naar Bilzen.
  • Lijn 3 rijdt op donderdag vanuit Val-Meer, Bolder, Zichen, Zussen, Heukelom en Riemst naar Bilzen.

Onze inwoners kunnen zonder reservatie opstappen op deze buslijnen. Ontvang je een uitnodiging om je te laten vaccineren? Dan kan je je afspraak digitaal of via het callcenter zo inplannen, dat je gebruik kan maken van het gratis busvervoer.

Callcenter vaccinatiecentrum Bilzen: 089 39 96 80

Minder Mobielen Centrale, taxi's en belbus 

De meest kwetsbare inwoners, die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen volledig gratis gebruikmaken van de Minder Mobielen Centrale. De vrijwilligers van de MMC halen met hun privévoertuig mensen thuis op. Ze vervoeren iedereen die omwille van gezondheidsbeperkingen, een handicap of leeftijd niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum raakt. Je dient wel telefonisch contact op te nemen met de Minder Mobielen Centrale in je eigen gemeente. De centrale doet een intakegesprek en plaatst bij een terechte vervoersvraag een reservatie. We bieden onze inwoners in de huis-aan-huis vaccinatiekrant ook de contactgegevens van alle taxibedrijven in onze gemeenten aan en een duidelijk overzicht van de bestaande Lijn- en belbussen. Zo hopen we iedereen maximaal te ondersteunen.

Minder Mobielen Centrale Riemst: 012 44 09 10

Help je buur

Tot slot doen we een warme oproep aan de bevolking. Draag zorg voor de mensen in je omgeving en vraag aan je buren en kennissen of ze eventueel hulp nodig hebben om in het vaccinatiecentrum te geraken. Op dit moment zijn de 85-plussers aan de beurt voor vaccinatie, spring bij en help waar nodig.