Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Vakantieplannen? Heb je hieraan gedacht?

Lees hier alles over waar je de corona-regels in je vakantiebestemming kan raadplegen, het corona-certificaat en de mogelijkheid om een corona-test te laten afnemen in het intergemeentelijk testcentrum te Bilzen.

WEET WELKE CORONAMAATREGELEN ER GELDEN OP JOUW VAKANTIELOCATIE
Zorg dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en controleer waar je aan moet voldoen wanneer je op vakantie gaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verplicht bent een negatieve PCR-test, welke maximaal 48 uur oud is, te tonen. Ook kan het voorkomen dat in bepaalde landen op openbare plekken (zelfs in de buitenlucht) een mondmaskerplicht geldt. De situatie verandert overigens bijna elke dag en de verwachting is dat de maatregelen met het verstrijken van de tijd minder streng zullen zijn.
Actuele stand van zaken: https://reopen.europa.eu/nl

HET CORONA CERTIFICAAT
Bewijs dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op één van onderstaande overheidswebsites om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. 
https://www.mijngezondheid.belgie.be
https://burgerprofiel.vlaanderen.be

Meer info over het certificaat: https://www.covidsafe.be

NIEUW: LAAT JE TESTEN IN HET INTERGEMEENTELIJK TESTCENTRUM
Tot eind augustus is er in het Seniorenhuis in Bilzen een testcentrum voor inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst. Je kan er terecht voor een PCR-test, bijvoorbeeld wanneer je dit nodig hebt om op vakantie te gaan of op doktersvoorschrift. Je staat zelf in voor de kosten van de test. Vertrekkende reizigers betalen tot eind juni 67 euro, vanaf 1 juli is dat 55 euro. Wanneer je een afspraak kreeg via mijngezondheid.be, is de test gratis. Ook voor aankomende reizigers met een CTPC-code of een doktersvoorschrift kost de test niets, op voorwaarde dat je aangesloten bent bij een Belgische mutualiteit. 
Maximaal twee testen, tot een maximum van 55 euro per test, worden terugbetaald wanneer je nog geen kans kreeg op vaccinatie of voor jongeren tussen de 6 en 17 jaar.

Afspraak maken? https://www.eurofins-labovanpoucke.com/nl/covid-19/COVID-19-PCR-test