Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Veelgestelde vragen BinckBank Tour Kanne

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen. Ook kun je hier het signalisatieplan downloaden.

Signalisatieplan

Het signalisatieplan toont waar er verkeerswijzigingen zijn aangebracht. Handig, wanneer je bijvoorbeeld wil weten waar je mag parkeren, of wanneer je jouw auto dient te verplaatsen.

Startvolgorde tijdrit

Bekijk hier de startvolgorde van de individuele tijdrit van vrijdag in Kanne. De eerste renner start om 13u55, de laatste renner finisht om 16u50.

Veelgestelde vragen BinckBank Tour Kanne

Hoe laat gaat de wedstrijd van start?

De eerste wielrenner gaat tussen 13:00 uur en 13:30 uur van start.

Vanaf welk tijdstip is het gebied rond het Statieplein afgesloten?

Vanaf 09:00 uur is het gebied rondom het Statieplein afgesloten voor alle verkeer. De horecazaken zijn te voet bereikbaar aan de cafézijde.

Hoe laat dien ik mijn auto te verplaatst te hebben?

Het Statieplein dient ten laatste op 1 oktober 2020 om 19:00 uur autovrij te zijn. De Statiestraat tussen de Oude Jekerstraat en de Muizenberg dient vanaf 2 oktober 09:00 uur volledig autovrij te zijn.

Vanaf hoe laat gaan de beperkingen voor het verkeer in?

Vanaf 09.00 uur op 2 oktober 2020.

Hoe geraak ik in Kanne?

Je kunt Kanne binnenrijden via de Cannerweg (éénrichtingsverkeer), de Mergelweg en de Grenadiersweg. Bij de brug van Kanne staan verkeersregelaars en is er één weghelft beschikbaar voor het verkeer. Hou er rekening mee dat het hier tot een kort oponthoud kan komen.

Hoe verlaat ik Kanne?

Je kunt Kanne verlaten via de Mergelweg en via de Grenadiersweg. Bij de brug van Kanne staan verkeersregelaars en is er één weghelft beschikbaar voor het verkeer. Hou er rekening mee dat het hier tot een kort oponthoud kan komen.

Waar moet ik op letten wanneer ik mijn kind van school haal?

Je kunt niet parkeren of halthouden in de directe omgeving van de school. Je zult dus verderop een parkeerplaats moeten zoeken. Bijvoorbeeld in de Onderstraat/Bovenstraat. Wanneer mogelijk, kom dan te voet. Belangrijk: in de buurt van de school rijden ploegauto’s voorbij. Deze gaan zo snel als mogelijk van het Statieplein terug naar de start onder de brug van Kanne. Zorg dat je goed op je kinderen let en dat ze op de stoep blijven. Neem je kind bij de hand!

Hoe zit het met het openbaar vervoer?

De haltes Statieplein en Muizenberg vervallen van 09:00 tot 18:00 uur (ook voor belbussen). De belbus van Arriva (lijn 48) naar Maastricht blijft in dienst, maar de halte op het Statieplein vervalt. De halte op de hoek Statiestraat/Kapelstraat is deze dag de laatste halte van de lijndienst. Alle andere bushaltes in Riemst blijven in gebruik zoals gangbaar.

Hoe zit het met de schoolbussen?

Gedurende de ochtend rijden de schoolbussen zoals altijd.
Wanneer de scholieren later op de dag terugkeren, gelden er echter beperkingen.
De schoolbus van het Alicebourg zal vanuit Lanaken naar Vroenhoven rijden om daar kinderen uit te laten stappen. Vervolgens rijdt de bus via Riemst richting Eben-Emael en tot slot Kanne. Dit is de eindhalte. De bus rijdt daarna niet meer naar Vroenhoven.
De overige schoolbussen (dus ook de bussen die normaal via de Muizenberg Kanne binnen rijden) zullen via Eben-Emael tot aan de rotonde ‘Oude Rijkswacht’ kunnen rijden. Hier is de eindhalte. Vervolgens kan men te voet de brug over.

 

Waar mag ik naar de wedstrijd kijken?

Je mag overal naar de wedstrijd kijken, maar niet bij de start, de finish of op de Zusserdel (Slingerberg).

Waar kan ik parkeren?

Zowel inwoners, welke hun auto dienen te verplaatsen, als bezoekers, kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van de brug van Kanne. Deze parkeerplaats is bereikbaar via de Steenstraat.

Kan ik met de fiets naar een plek langs te route gaan?

Ja, dat kan, maar zodra je op de route komt, dien je de fiets aan de hand te nemen en zoveel mogelijk aan de kant te lopen. Houd er rekening mee dat er wielrenners en volgauto’s op hoge snelheid voorbij komen. Zorg dat je geen hindernis vormt en houd het veilig.

Welke coronamaatregelen gelden er?

Tijdens een bezoek aan de tijdrit ben je verplicht een mondmasker te dragen en 1.5 meter afstand te houden.

Vliegt er een helikopter rond?

Ja, dat is het geval. Deze maakt de hele dag fantastische beelden van Kanne.

Zijn de bruggen open?

Ja, zowel de brug van Kanne als de Brug van Vroenhoven zijn voor alle verkeer bereikbaar. Er staan verkeersregelaars en er is één weghelft beschikbaar voor het verkeer. Houd er rekening mee dat het hier tot een kort oponthoud kan komen.

Zijn de horecazaken aan de Statiestraat bereikbaar?

Ja, dat is het geval. Je kunt er echter alleen te voet geraken. Hou je aan de corona-maatregelen, die gelden voor de horeca.

Wordt de tijdrit ook op tv uitgezonden?

Ja, op Eurosport en Sporza is de tijdrit live te volgen.