Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Vernieuwd dorpsplein in Val-Meer

Het pleinenplan omschrijft dat elke dorpskern in onze gemeente voorzien wordt van een modern, groen plein met voldoende uitrustingen om ontmoeting en ontspanning in het dorp te stimuleren. In enkele dorpen zoals Zichen, Zussen en Vroenhoven konden we al een mooi plein realiseren. Deze maand huldigen we ook het plein in Val-Meer officieel in.

Afbraakwerken pastorij Val-Meer

In een eerste fase werden de gebouwen van de voormalige pastorij afgebroken. Hierdoor ontstond een ruime openbare zone met veel potentieel. Niet alleen maakt deze ruimte het mogelijk om de omliggende functies zoals de school, de parochiezaal en de kerk beter met elkaar te verbinden, maar het zorgt ook voor een betere toegang tot de achterliggende speelweide. Ook voor de dorpsgemeenschap zijn er veel mogelijkheden.

Moderne herinrichting

De volledige site in Val-Meer werd heringericht als een openbare groenzone, met een uitstekende verbinding naar het kerkhof, de school en het speelplein. Tussen de begraafplaats en de parochiezaal ligt het dorpsplein, voorzien van een ruim ‘voorplein’, zodat een vlotte toegang naar de begraafplaats verzekerd is. Van hieruit werd ook een nieuwe toegang tot de school aangelegd, met een pad naar het achterliggende speelplein. Door de herinrichting kon er ook een beduidend grotere speelplaats voor de school gerealiseerd worden. Op de speelplaats zijn tegelijk verhoogde tuinbakken aangelegd en er werd een klimaatboom geplant.

Naast het plein is er een centraal gelegen groene zone, waar banken en bomen komen. Dit groengebied doet dienst als verbinding tussen de speelplaats, het pad en het voorplein. De speelplaats krijgt een nieuwe omheining en toegangspoort, zodat het mogelijk wordt om de groenzone ook te gebruiken als speelruimte voor de kinderen.

De herinrichting van deze zone is goed voor een investering van 200.000 euro, de afbraakwerken en nieuwe aanleg inbegrepen.

Inhuldiging op 16 augustus

Op vrijdag 16 augustus nodigen we alle inwoners van Val-Meer uit om het plein officieel in te huldigen. Iedereen is vanaf 18.00 u. welkom op het plein voor een korte toelichting en een receptie. Op die manier zetten we het weekend van de Bondfeesten alvast goed in!