Vernieuwing Tongersesteenweg (N79): stand van zaken nutswerken & uitnodiging infomoment

Na een korte winterprik finaliseren de nutsmaatschappijen hun aanpassingen aan de N79 Tongersesteenweg. Van zodra deze werken afgerond zijn, kan de eigenlijke herinrichting van het derde en laatste deel van de Tongersesteenweg starten. We nodigen u graag uit voor een infomoment op 12 maart.

Infomoment op 12 maart 2019

Eerst en vooral nodigen het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Riemst u graag uit op een infomoment. Van zodra de nutswerken op de N79 Tongersesteenweg afgerond zijn, gaat immers de definitieve herinrichting van start.

Op 12 maart geven we u graag wat toelichting over het definitieve ontwerp en het plan van aanpak tijdens deze hoofdwerken. Deskundigen van alle projectpartners zullen aanwezig zijn om u tekst en uitleg te geven, en om eventuele vragen te beantwoorden.

U bent van harte welkom op 12 maart, om 20 uur in het cafetaria van zaal ’t Paenhuys (Paenhuisstraat 11, 3770 Riemst). Hopelijk tot dan!

Nutswerken dit voorjaar afgerond

Door het slechte weer van de laatste weken liepen de nutswerken lichte vertraging op. De aanpassingen aan de zijde met oneven huisnummers zijn ondertussen wel afgerond. De aannemer legt er nu een tijdelijke strook asfalt aan, en verplaatst de werken naar de overzijde van de steenweg.

De nutswerken aan de zijde met de even huisnummers duren ongeveer anderhalve maand. In de loop van april kunnen de hoofdwerken (bestaande uit riolerings- en nutswerken) beginnen.

Doorgaand verkeer zal omleiding volgen tijdens hoofdwerken

Tijdens de resterende nutswerken zal autoverkeer de werken in beide richtingen kunnen blijven passeren, over twee versmalde rijstroken. Fietsers kunnen op de tijdelijke strook asfalt rijden, in beide richtingen.

Wanneer de riolerings- en wegeniswerken starten, zal autoverkeer richting Tongeren echter een korte omleiding volgen.

Het verkeer in de richting van Maastricht kan de werken altijd passeren. Autoverkeer naar Tongeren volgt een omleiding via de Bilzersteenweg en twee ruilverkavelingswegen. Het komt net voorbij de werfzone opnieuw op de Tongersesteenweg terecht. Fietsverkeer zal de hoofdwerken in twee richtingen kunnen blijven passeren, net als nu het geval is. Het omleidingsplan hieronder geeft een overzicht van de werfzone en omleiding.

 

Blijf op de hoogte

Op de webpagina www.wegenenverkeer.be/riemst vindt u alle projectinformatie en kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Nog vragen over het project? Neem dan contact op met de bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx, via tom@bereikbaarheidsadviseur.be of 011 433 855.