Voortaan digitaal vergunningen raadplegen in Riemst

Sinds begin april maakt de gemeente Riemst gebruik van het Geoportaal Omgeving. Dit is een online toepassing die in verbinding staat met het omgevingsloket van de Vlaamse overheid. De applicatie maakt het mogelijk om bekendmakingen van openbare onderzoeken en beslissingen over omgevingsvergunningen eenvoudig te raadplegen.

Mark Vos, burgemeester: “Alle stappen in de behandeling van een vergunning kunnen nu volledig digitaal geraadpleegd worden: van de ontvankelijk- en volledigheidsverklaring, het openbaar onderzoek tot de beslissingsname en kennisgeving.”

Inwoners hoeven dus niet noodzakelijk naar het gemeentehuis te komen voor inzage, ze kunnen dit nu ook van thuis uit via https://omgeving.geoportaal.be/#/riemst/.

Katja Onclin, schepen van Ruimtelijke Ordening: “Niet alleen voor de inwoners is dit een meerwaarde, ook onze gemeentelijke diensten maken er gebruik van om plannen te beoordelen en te bewerken en het college van burgemeester en schepenen kan via het Geoportaal Omgeving eenvoudig dossiers bespreken en beoordelen tijdens de zitting.”

Dit project is goed voor een investering van 1.500 euro, met maandelijkse abonnementskosten van 300 euro.