Vrijwilligersplatform voor én campagne met Riemstse vrijwilligers

 “Vrijwilligers zijn top!”, zo luidde de slogan van het Vrijwilligersfeest 2018 in Riemst. Het tweejaarlijks evenement werd georganiseerd om de 100-den vrijwilligers in de gemeente te bedanken voor hun inzet en toewijding. Dat doen we door de lancering van het vrijwilligersplatform, een aparte plek voor verenigingen en vrijwilligers op onze gemeentelijke website. 

Mark Vos, burgemeester: “Riemst staat of valt met haar vrijwilligers. Hun enthousiasme maakt dat verenigingen blijven bestaan, dat we bruisende evenementen kunnen organiseren en dat anderen die nood hebben aan hulp of gezelschap, ondersteund worden. Vrijwilligers offeren hun vrije tijd op om anderen te helpen of te plezieren en dat laten we niet ongezien voorbij gaan. We willen alle vrijwilligers van harte bedanken op het Vrijwilligersfeest op 28 september, vanaf 19.00 u. in Zaal ’t Paenhuys.”

Ter ondersteuning van al die vrijwilligers wordt de gemeentelijke website aangevuld met een Vrijwilligersplatform. Wie surft naar www.riemstvrijwilligt.be vindt al gauw de databank met vacatures uit Riemst terug.

Marina Pauly, schepen van Socio-Culturele verenigingen: “We werken hiervoor samen met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, het expertisecentrum rond alle regelgeving over vrijwilligerswerk. We bieden op de website niet alleen vacatures aan, maar ook informatie over de wetgeving en nieuws over onze eigen vrijwilligers en vormingen. Vrijwilligers geven uit vrije wil, onbetaald een stuk van hun tijd aan een organisatie. Het zijn die vrijwilligers en organisaties die we op weg willen helpen en met elkaar willen verbinden.”

Ben jij als organisatie zelf op zoek naar vrijwilligers? Dan kan je via het Vlaams Steunpunt een vacature toevoegen, die onmiddellijk zichtbaar wordt op de gemeentelijke website. Kandidaat-vrijwilligers zien op hun beurt in één oogopslag welke vacatures er in Riemst beschikbaar zijn.

Marina Pauly: “Via vormingen op maat bieden we al informatieve ondersteuning aan onze verenigingen, iets waar veel interesse voor is. Dit platform zien we als een aanvulling hiervan. We willen zoveel mogelijk verenigingen aansporen om het platform te gebruiken voor hun vacatures. Daarom organiseren we binnenkort een vorming voor verenigingen om uit te leggen hoe de vacaturedatabank werkt. De verenigingen worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. We hopen dat dit een boost kan geven aan het vrijwilligerswerk in onze gemeente.”

Dit jaar krijgen de vrijwilligers bovendien de kans om écht te tonen hoe trots ze zijn op hun vrijwilligerswerk, door actief deel te nemen aan een campagne.

Marina Pauly, schepen van Socio-Culturele verenigingen: “We lanceren een campagne om vrijwilligerswerk te promoten en hoe kan dat beter dan via onze eigen vrijwilligers? Op het Vrijwilligersfeest kunnen ze tonen hoe trots ze zijn op hun vrijwilligerswerk, door te poseren bij onze fotograaf. De gemaakte beelden zullen gebruikt worden in de campagne, die later dit jaar voorgesteld wordt.”