Waterleiding Zussen hersteld

(Update 3/2) - De waterleiding onder de Misweg in Zussen is hersteld. De Misweg blijft wel nog afgesloten voor verkeer. 

Op vrijdag 3 februari werd de waterleiding in de Misweg hersteld. De waterleiding raakte twee weken geleden beschadigd. Dit zorgde ondergronds even voor instabiliteit en bovengronds voor een verzakking, problemen met het drinkwater en een verminderde waterdruk.

Waterdruk Zussen

Sinds vrijdag 3 februari zou de waterdruk in Zussen genormaliseerd moeten zijn. De leidingen zijn zo goed als mogelijk gespoeld, maar het kan voorkomen dat het water troebel wordt of verkleurt. Dit wordt veroorzaakt door lucht in de waterleiding. In dat geval is het advies de kranen even niet te gebruiken en in ieder geval bruin water niet voor consumptie te gebruiken. Laat een halfuur later het water goed stromen totdat het weer helder is.

Toegankelijkheid Misweg

De ondergrond onder de Misweg is gestabiliseerd. Om de Misweg opnieuw toegankelijk te maken, moeten eerst herstellingswerken aan de Misweg zelf en de stoep plaatsvinden. Er is een omleiding ingesteld via de Burchtstraat en Hennestraat.

Lijnbussen in Zussen

Lijnbussen doen Zussen tijdelijk niet aan. De haltes in Zussen worden vervangen door de haltes op de Visésteenweg. Volg de meest recente informatie via de website van De Lijn.

Contact

Bij vragen kan je contact opnemen met de Technische Dienst via technischedienst@riemst.be of het telefoonnummer 012 44 03 90.