WIJK-WERKCHEQUES

Ben je op zoek naar hulp voor werkjes bij je thuis? Of bij een activiteit voor je vereniging? Met wijk-werkcheques betaal je werkzoekenden om werkjes op te knappen.

Op die manier doen werkzoekenden werkervaring op voor later. Privépersonen, gemeenten, scholen, land- en tuinbouwbedrijven en vzw’s kunnen de cheques gebruiken. Als privépersoon kun je de cheques gebruiken voor hulp bij huishoudelijke taken (bijv. grote kuis van je kelder of zolder, opruimen of leegmaken van je woning bij een verhuis of een overlijden, koken en afwassen, wassen van textiel,…), herstellings- en onderhoudswerken, klein tuinonderhoud en gezelschap en begeleiding van personen.

Verenigingen en andere besturen kunnen hulp krijgen bij administratieve, preventieve en logistieke taken. Scholen kunnen daarnaast beroep doen op wijk-werken voor hulp in de opvang.

Het inschrijvingsgeld om gebruik te maken van deze wijk werkcheques bedraagt 7,5 euro per jaar. Een cheque kost 7,45 euro per uur en is fiscaal aftrekbaar voor privépersonen.

Meer informatie over wijk-werken vind je op de website www.vdab.be/wijk-werken. Daarnaast kun je contact opnemen met Sarah Fransen via 0476 90 36 61 of elke woensdag van 9.00u tot 12.00u tijdens het spreekuur van wijk-werken in dienstencentrum De Linde, Paenhuisstraat 11 in Riemst.